ASV papildina lietu pret Asanžu ar jauniem pierādījumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/LETA

ASV Tieslietu ministrija papildinājusi lietu pret vietnes "WikiLeaks" dibinātāju Džūljenu Asanžu ar jauniem pierādījumiem par sadarbību ar hakeriem.

Asanžam ASV jau ir izvirzītas 18 apsūdzības, un jaunie pierādījumi, par kuriem paziņojusi ministrija, nepalielina apsūdzību skaitu, bet pastiprina esošās apsūdzības.

Ministrija paziņojusi, ka Asanžs sadarbojies ar hakeriem no grupējumiem "LulzSec" un "Anonymous" un bez atļaujas piekļuvis "NATO valsts valdības datorsistēmām".

48 gadus vecajam Asanžam izvirzītas apsūdzības par ASV pretspiegošanas likumu pārkāpumu saistībā ar 2010. gadā "WikiLeaks" publicētajiem tūkstošiem militāro un diplomātisko dokumentu.

Asanžs, kurš pašreiz atrodas cietumā Lielbritānijā, cīnās pret izdošanu ASV.

Asanžs septiņus gadus slēpās Ekvadoras vēstniecībā Londonā, lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tika turēts aizdomās par savu līdzstrādnieču izvarošanu. Pagājušā gada novembrī Zviedrijas prokuratūra beidza izmeklēšanu šajā lietā.

Pērn aprīlī Asanžs no vēstniecības tika izlikts, un Lielbritānijas policija viņu aizturēja.

Lielbritānijas tiesa piesprieda viņam 50 nedēļu cietumsodu par atbrīvošanas nosacījumu pārkāpšanu 2012. gadā. Sodu Asanžs izcieš Belmāršas cietumā Londonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu