Nāves draudi, nodevība un pārāk lieli ego. Pieci visu laiku nopietnākie konflikti NBA ģērbtuvēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kobe Braients un Šakils O'Nīls
Kobe Braients un Šakils O'Nīls Foto: AFP / Scanpix

Bieži ir dzirdēts, ka komandu sporta veidos viena kluba spēlētāji bieži vien cits citu dēvē par brāļiem. Taču ir bijuši arī gadījumi, kad komandas biedri ne tuvu nespēj sadzīvot. Turpinājumā pieci no ievērojamākajiem komandas biedru konfliktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē.

5. D'Andželo Rasels nodod Niku Jangu

Rasels un Jangs "Lakers" krāsas aizstāvēja no 2015. līdz 2017. gadam. Rasels bija Losandželosas kluba 2015. gada drafta lielā cerība. Bet savā otrajā sezonā Rasels pārkāpa tā saucamo brāļu kodu.

Rasels nofilmēja video, kurā viņš iztaujā Jangu par jaunāko sievieti, ar kuru pārgulējis. Jangs minētajā video atklāti nosauca sievietes vecumu un to, ka tas noticis tajā pašā vasarā. Tiesa, tajā laikā Jangs bija salaulājies ar reperi Igiju Azeliju. Jangs gan neapzinājās, ka Rasels viņu sarunu filmē, un video, protams, noplūda internetā, kas noveda pie milzu skandāla.

"Lakers" komandas biedri Raselam par šādu nodevību lika turpmāk brokastot pie atsevišķa galda, bet 2017. gada vasarā jaunais aizsargs tika aizmainīts uz Bruklinas "Nets".

Foto: AFP / Scanpix

4. "Timberwolves" jaunie spēlētāji bija par "mīkstu" Džimijam Batleram

Kad 2017. gada vasarā perspektīvajam Minesotas "Timberwolves" Karla Entonija Taunsa un Endrjū Viginsa duetam pievienojās superzvaigzne Džimijs Batlers. Un "vilkiem" jau nākamajā sezonā izdevās tikt izslēgšanas spēlēs pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma.

Tomēr jau nākamajā vasarā Minesotas sapnis tika izsapņots. Batlers, kurš ir zināms kā spēlētājs, kas no komandas biedriem tāpat kā no sevis prasa maksimumu, vienā treniņā pazemoja talantīgos komandas biedrus.

Batlers uzskatīja, ka Taunss un Viginss nestrādā pietiekami daudz, lai ar viņiem kopā būtu iespējams izcīnīt NBA titulu. Vienā no vasaras treniņiem Batlers apzināti izraudzījās komandas trešā ešelona spēlētājus un kopā ar viņiem uzveica Taunsu, Viginsu un pārējos kluba vadošos spēlētājus. Pēc treniņa Batlers komandas biedrus nosauca par "mīkstiem", bet jau pāris mēnešus vēlāk pēc publiskas izteikumu apmaiņas Batlers bija Filadelfijas "76ers" sastāvā.

"Timberwolves" tā arī nav spējuši iekļūt izslēgšanas spēlēs. Viginss ir izteicies, ka ar viņa un Batlera attiecībām viss esot kārtībā, kamēr Taunss ar bijušo komandas biedru joprojām neesot pārmijis ne vārda. Vienu brīdi ārzemju medijos pat parādījās baumas par mīlas trīsstūri starp Batleru, Taunsu un Taunsa draudzeni, bet nekas par to netika apstiprināts.

3. "Tu esi ku*e!"

Tieši šie trīs vārdi, iespējams, izjauca teju neuzvaramo Goldensteitas "Warriors" dinastiju. Protams, palīdzēja arī traumas, tomēr daudzi kā iemeslu Kevina Duranta un "Warriors" attiecību sabrukumam piemin viņa un Dreimonda Grīna konfliktu.

2018./2019. gada sezonas beigās Durantam bija iespēja doties uz citu komandu. Vienā no regulārās sezonas spēlēm Grīns pārtraukumā sāka konfliktu ar Durantu, nosaucot viņu par ku*i, kā arī apgalvojot, ka "Warriors" titulus varot izcīnīt arī bez viņa.

Goldensteitas klubs mēģināja situāciju saglābt, piespriežot Grīnam diskvalifikāciju par skarbajiem izteikumiem, bet viss jau bija sabojāts un daudzi apskatnieki tieši šo mirkli sauc par pagrieziena punktu Duranta un "Warriors" attiecībās. Arī pats Durants ir izteicies, ka šādi Grīna izteikumi pavisam noteikti sekmējuši aiziešanu no "Warriors".

2. Bēdīgi slavenais incidents "Wizards" ģērbtuvēs

2009. gadā Vašingtonas "Wizards" ģērbtuvēs norisinājās konflikts starp kluba superzvaigzni Gilbertu Arenasu un Džavarisu Kritentonu. 

"Viss sākās kādā no pārlidojumiem. Mēs spēlējām kārtis, un Džavariss Kritentons zaudēja naudu Džaveilam Makgī. Kad lidmašīna bija nosēdusies, Kritentons prasija Džaveilam, vai viņš tiešām nebūs normāls čalis un neatļaus atgūt naudu," sarunā ar "The Action Network" par notikušo stāstīja Arenass.

Arenass sarunā esot iesaistījies, sakot, ka aizdedzinās Kritentona mašīnu, kamēr viņš tajā atrodas, un pēc tam izglābs komandas biedru. Uz šādu repliku Kritentons esot atbildējis: "Tad es tevi nošaušu!"

"Nākamajā dienā es ierados uz treniņu, noliku četrus ieročus un teicu, lai tas draņķis izvēlas, ar kuru no šiem ieročiem es viņu nošaušu. Viņš izvilka savu ieroci, kurš arī bija pielādēts," incidentu atcerējās Arenass.

Šis starpgadījums tālāk neattīstījās, bet abi spēlētāji saņēma diskvalifikāciju uz veselu sezonu. Pēc soda izciešanas Arenass tika aizmainīts uz Orlando "Magic", bet Kritentons turpināja ceļu pa noziedzības taku un šobrīd izcieš 23 gadu cietumsodu par slepkavību.

1. Šakils O'Nīls un Kobe Braients

Šo abu basketbola gigantu nesaskaņas presē tika atspoguļotas plašā mērogā.

Abi talantīgie basketbolisti šā gadsimta pašā sākumā "Lakers" vienībai atnesa trīs čempiona titulus, bet abu zvaigžņoto vīru attiecības jau no paša sākuma nebija pašas labākās.

Viss sākās ar kādu treniņu, kad Braientam bija vien 19 gadi, bet viņš nenobijās no iesaistīšanās dūru cīņā ar augumā nesalīdzināmi raženāko O'Nīlu. Turpmāk Braients regulāri kritizēja O'Nīlu par viņa nepietiekamo darba ētiku, bet centra spēlētājs regulāri uzsvēra, ka tikai ar viņu, kā komandas pirmo opciju, "Lakers" spēs izcīnīt titulus. 

Abu spēlētāju attiecībām nepalīdzēja arī viņu publiskie izteikumi laikā, kad Braients bija aizņemts ar tiesāšanos viņa bēdīgi slavenajā seksuālās vardarbības skandālā.

Visbeidzot, 2004. gada vasarā "Lakers" lēma par labu Braientam un aizmainīja O'Nīlu uz Maiami "Heat". Abi spēlētāji vairākkārt ir izteikušies, ka viņu sliktās attiecības ir bijis vien šovs. Tomēr nevar noliegt, ka Braienta un O'Nīla nesaskaņas ir visu laiku lielākais un populārākais konflikts starp diviem spēlētājiem vienas komandas ietvaros.

Foto: AP/Scanpix

Šeit gan ir vērts atzīmēt, ka aizvadītajā gadsimtā šāda veida konfliktu atspoguļojums medijos nebija tik izplatīts, jo nebija pieejas dažādām sociālo mediju platformām. Nav šaubu, ka ģērbtuvēs ir bijuši arī citi nopietni konflikti, kuri tā arī līdz sabiedrībai nenonāca.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu