"Viņš uz mani paskatījās ar tādu skatienu..." "Bulls" bijušais ārsts atklāj pārsteidzošu stāstu par Džordana izturību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: AFP / Scanpix

Maikls Džordans neapšaubāmi ir viens no izturīgākajiem spēlētājiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē. Čikāgas "Bulls" bijušais ārsts Maikls Luiss sarunā ar WGN radio atklāja stāstu par viņa personīgo pieredzi ar Džordana teju pārcilvēcisko izturību.

Džordans mīlēja basketbolu un viņam bija grūti iztikt bez tā spēlēšanas. Kad savas karjeras otrajā sezonā leģendārais aizsargs iedzīvojās pēdas lūzumā, viņš par katru cenu mēģināja atgriezties laukumā, lai arī komanda bija kategoriski pret. 

Džordana apsēstību ar basketbolu un iespēju satraumēties vēlreiz "Bulls" ierobežoja ar noteikumu, ka Džordans laukumā nedrīkst atrasties vairāk par noteiktu minūšu skaitu, citādi kluba galvenajam trenerim jau nākamajā dienā tiktu uzteikts darbs.

Nākotnē Džordans no šādām situācijām izbēga ar konkrētu noteikumu savā līgumā, kas tika dēvēts par "Mīlestība pret spēli" punktu un paredzēja, ka aizsargs basketbolu drīkst spēlēt jebkurā dzīves situācijā.

Bijušā basketbolista fizisko izturību un attieksmi pret basketbolu stāstītajā apliecināja jau pieminētais dakteris Luiss.

Ārsts atcerējās, ka pirms viena no mačiem Džordans būtībā pat nedrīkstēja doties laukumā: "Vienā vakarā, aptuveni 10 minūtes pirms spēles sākuma, Maiklam bija tik smagas kakla sāpes, ka viņš to pilnībā nespēja pakustināt. Es viņam piedāvāju šo maču izlaist. Jums vajadzēja redzēt viņa reakciju. Viņš uz mani paskatījās ar tādu skatienu, it kā es būtu pilnībā traks un teica: "Fani uz šīm spēlēm ierodas no vietām, kas ir simtiem, reizēm pat tūkstošiem jūdžu attālumā. Viņi ir ieradušies, lai redzētu mani spēlējam, līdz ar to es nelikšu viņiem vilties.""

Džordana izturība un gatavība spēlēt, neskatoties uz dažādiem savainojumiem ir patiesi apskaužama, jo savas karjeras laikā basketbolists mazāk par 78 (no 82) spēlēm aizvadīja tikai trīs reizes. Vispirms, jau pieminētajā 1985./1986. gada sezonā. Pēc tam Džordans 17 mačus aizvadīja 1994./1995. gada sezonā, kad tās otrajā pusē atgriezās no eksperimenta beisbolā. Visbeidzot, 60 mačus Džordans nospēlēja 2001./2002. gada sezonā, kad pirms tās sākuma kādā treniņa mačā aizsarga ribas ielauza Rons Ārtests.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu