Septiņu gulētāju diena. Ko pēc latviešu ticējumiem nozīmē 27. jūnijs? (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova / LETA

Šodien, 27. jūnijā, saskaņā ar latviešu tautas ticējumu ir Septiņu gulētāju diena, kad ir iespējams prognozēt turpmāko laiku.

Ticējums vēsta: kāds laiks Septiņos gulētājos, tāds tas būs septiņas dienas. Ja spīd saule - tā spīdēs septiņas dienas no vietas. Ja līst lietus - līs septiņas dienas no vietas, un, ja tad nepārstās, tad līs vēl septiņas nedēļas.

Kā prognozē sinoptiķi, šodien lielākajā daļā Latvijas teritorijas saglabāsies tveice, taču vietām iespējams lietus un arī pērkona negaiss.

Dienas laikā anticiklona ietekme mazināsies, mākoņi mīsies ar sauli un vietām īslaicīgi līs, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš, taču negaisa laikā vējš var būt brāzmains. Gaiss iesils līdz plus 27-32 grādiem, savukārt piekrastes rajonos būs nedaudz vēsāks - plus 20-25 grādi.

Tautas ticējumos zīmīgs datums tālāko laika apstākļu noteikšanā ir arī 29.jūnijs - Pētera diena. Ja Pētera dienā līst, tad līs līdz Annas dienai, kas ir 26.jūlijā. Tautas ticējumi arī paredz - ja Pētera diena lietaina, tad viss siena laiks būs lietains.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu