Paldies visiem labdariem! Mazais Miķelis sagaida savu dzimšanas dienu ar saziedotiem līdzekļiem rehabilitācijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mazā Miķeļa dzimšanas diena.
Mazā Miķeļa dzimšanas diena. Foto: No personīgā arhīva

Pirms neilga laika aicinājām palīdzēt mazajam Miķelim - zēnam bija nepieciešami 4200 eiro, lai rehabilitācijas centrā POGA gadu apmeklētu regulāras fizioterapijas, ergoterapijas un audiologopēda nodarbības un attīstītu savas spējas un dzīvesprieku. Tas ir izdevies - līdzcilvēki Miķelim dzimšanas dienā ir uzdāvinājuši iespēju dzīvot pilnvērtīgāk!

Rehabilitācijas centrs POGA un blogeris Pipars, kuri aktualizējuši Miķeļa ģimenei vajadzīgo atbalstu, pasakās visiem iesaistītajiem: "Šodien pasniegta brīnišķīga dāvana mazā Miķelīša dzimšanas dienā, īsā laika periodā saziedoti nepieciešamie līdzekļi zēna rehabilitācijai. Sirsnīgs paldies ziedotājiem un atbalstītājiem!"

Miķelim 29. jūnijā apritēja pieci gadi - puisēns šajā pasaulē pieteicās agrāk, 32. nedēļā. Dzemdību laikā Miķelis piedzīvoja skābekļa badu, kas izraisīja citas komplikācijas, no kurām viņš guvis būtiskus smadzeņu bojājumus. Šobrīd viņa pamatdiagnoze ir bērnu cerebrālā trieka un epilepsija. Miķelis attīstās ļoti lēni un savos piecos gados nestaigā un nerāpo, taču pārvietojas līšus un cenšas apgūt prasmi vadīt bimanuālo riteņkrēslu.

Foto: No personīgā arhīva

Pēdējā gada laikā Miķelim arvien aktīvāk attīstās valoda un viņš mēģina sazināties ar apkārtējiem, un izrunā dažādus vārdus! Miķelim ir nepieciešama nepārtraukta rehabilitācija, jo katra pauze būtiski aizkavē viņa attīstības progresu. Miķelis ļoti priecājas par nodarbībām un ar prieku tās apmeklē. 

Miķelis aug ģimenē, kur par viņu rūpējas mamma un tētis. Mamma ir bijusi kopā ar Miķeli jau kopš dzimšanas, pametot savu iesākto karjeru un kļūstot par pilna laika "mājmammu" un Miķeļa asistenti. Mamma arī raksta blogu par saimes ikdienas gaitām, cenšoties iedvesmot arī citas ģimenes, kas piedzīvo līdzīgas situācijas.

Tētis ir Miķeļa vismīļākais cilvēks uz visas pasaules un arī vienīgais ģimenes apgādnieks, kurš rūpējas, lai nodrošinātu ģimenei visu nepieciešamo! Vecāki ļoti mīl Miķelēnu un cenšas dāvāt viņam pilnvērtīgu un bagātīgu bērnību, neskatoties uz ierobežojumiem un daudziem pienākumiem.

Savu pateicību sociālajos tīklos izsaka arī Miķeļa mamma: "Pateicoties jums, mīļie draugi, paziņas, sekotāji un svešinieki - pateicoties jums, mums veselu gadu nebūs jāraizējas par Miķeļa nodarbību apmaksāšanu Pogā! Un pat vairāk!! Šis atspaids ir milzīgs, jo tas palīdzēs mums veltīt savus līdzekļus asistenta noalgošanai un Miķeļa lutināšanai!

Es esmu bezgala pateicīga un gribētu apskaut ikkatru no jums cieši jo cieši! 

Jūsu dāvanām Miķeļa ziedojumu konts paliek atvērts, jo nodarbības būs nepieciešamas arī turpmāk! Visi saziedotie līdzekļi tiks izmantoti tikai un vienīgi nodarbību apmaksāšanai!"

Atgādinām, ka, turpinot aizsākto tradīciju, arī šogad 19. augustā, pie rehabilitācijas centra "POGA" (Sēlpils iela 2c, Rīga), notiks labdarības burgeru ballīte. Apmeklētājiem būs iespēja baudīt gardus burgerus, kurus gatavos kulinārijas blogeris un pasākuma rīkotājs Pipars, piedalīties dažādās aktivitātēs un klausīties koncertu visa pasākuma garumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu