Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Ledusskapis, kurā produkti glabāsies ilgāk

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Kaut gan kopš 1748. gada, kad Glāzgovas universitātē Viljams Kalens demonstrēja pirmo ledusskapim līdzīgo iekārtu, to tapšanā un industrijā ir ļoti daudz kas attīstījies, tomēr ikviens piekritīs – arī šodien svarīgākā funkcija ir palikusi tāda pati, kā pirms vairākiem gadsimtiem – proti, saglabāt ledusskapī ievietoto pārtiku un produktus pēc iespējas ilgāk svaigus.

Pagāja gandrīz vesels gadsimts no 1805. gada, kad Olivers Evanss izgudroja pirmo saldējamo iekārtu, kurā izmantoja gaisu, nevis šķidrumu, līdz 1902. gadam kamēr iekārta tika visādi uzlabota un modernizēta, taču tikai 1922. gadā Karls Munters un Baltzars fon Platens patentēja absorbcijas ledusskapi, un tad arī sākās šī produkta vispasaules uzvaras gājiens.

Nodrošina mitrumu un gaisa plūsmas

Nu ir pagājis vēl gadsimts un viens no pasaulē pazīstamākajiem, kā arī Eiropā lielākajiem sadzīves tehnikas ražotājiem BEKO ir spēris jaunu soli ledusskapju attīstībā, piedāvājot mājsaimniecībām moderno “NeoFrost” tehnoloģiju, kas pārtiku ļauj uzglabāt daudz ilgāk, bet augļus un dārzeņus svaigus līdz pat 30 dienām.

Šīs jaunās tehnoloģijas noslēpums ir gandrīz divas reizes augstāka mitruma līmeņa saglabāšana un divu atsevišķu gaisa plūsmu nodrošināšana ledusskapī un saldētavā, ar ko tiek iegūts atšķirīgs mitruma un temperatūras līmenis katrā kamerā.

Tas risina lielāko standarta ledusskapju problēmu (arī to, kas izmanto iepriekšējās paaudzes “NoFrost” tehnoloģiju), proti, salīdzinoši zemo mitruma līmeni, ko rada viena gaisa plūsma visā ledusskapī un sausais gaiss, kas izžāvē produktus. Ražotāja BEKO ledusskapjos, kur tiek izmantota jaunā “NeoFrost” tehnoloģija šī problēma ir novērsta. Tādēļ arī pārtika un produkti tajos var glabāties daudz ilgāk.

Vēl viena lieta, ar kuru saskaras ledusskapju lietotāji visā pasaulē, tās ir dažādu produktu smaržas, kas, sajaucoties, var radīt nepatīkamu aromātu. Šo smaržu cēlonis visbiežāk arī ir vienotā gaisa plūsma, jo tā sajauc aromātus, kas veidojas no produktiem, kuri atrodas dažādās ledusskapja kamerās. BEKO jauno ledusskapju nodalītās gaisa plūsmas automātiski izslēdz šo problēmu.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Svaigai gaļai un svaigiem dārzeņiem

Noteikti pieminēšanas vērta ir arī BEKO ledusskapjos iebūvētā produktu “nulles kamera”, kurā tiek uzturēta nulle grādu temperatūra pēc Celsija un kas paredzēta tādu produktu uzglabāšanai kā, piemēram, siers, desa, svaiga gaļa un zivis. Šai kamerai tiek atsevišķi pievadīts aukstais gaiss, kas nodrošināta ne tikai labāku produktu uzglabāšanu, bet arī novērš tos pašus nepatīkamo smaku rašanās cēloņus.

Speciāli dārzeņiem un augļiem paredzētā kamera ar gaisa apmaiņu, kurā izmantota “EverFresh + kamera” tehnoloģija, nodrošina to svaigumu līdz pat 30 dienām. Tas tiek panākts uzturot optimālu mitruma līmeni bez ūdens kondensāta, jo pat durvju atvēršanas laikā temperatūra tajā nemainās. Savukārt “Active Fresh” zilā gaisma, kas iebūvēta šajā kamerā, nodrošina fotosintēzes procesu augos. Tādēļ pat uzglabāti ledusskapī augļi un dārzeņi var nogatavoties, saglabājot savu uzturvērtību.

BEKO jauno ledusskapju lietotājus noteikti iepriecinās vairākas praktiskas funkcijas, kas ļauj šo iekārtu izmantot pēc vajadzības – pielāgojot dažādiem režīmiem. Piemēram, ātrās sasaldēšanas funkcija īslaicīgā -27°C režīmā ļauj strauji sasaldēt tikko ievietotus produktus. Ātrās dzesēšanas funkcija īslaicīgā 1°C režīmā paredzēta tikko ievietotu produktu atdzesēšanai. Savukārt pārslēdzot ledusskapi “Eko” režīmā, tas pēc 6,5 stundām automātiski sāk darboties efektīvākāk (augstākā temperatūrā), ja vien šajā laikā posmā netiek atvērtas durvis. Visbeidzot atvaļinājuma režīms paredz energoefektīvāku ledusskapja darbību ilgākas prombūtnes laikā, kad saldētava darbojas bez izmaiņām, bet pārējā ledusskapja daļa saglabā temperatūru ap 15°C.

Ērtāka lietošana un lielāka ietilpība

Jāatzīmē, ka jaunās paaudzes BEKO ledusskapjiem ir vēl arī citas priekšrocības, kas tiešā veidā gan neattiecas uz produktu uzglabāšanu, tomēr lietotāju dzīvi padara ievērojami komfortablāku.

Piemēram, šie ledusskapji darbojas īpaši klusi. To radītais troksnis nepārsniedz 40 decibelus, bet “A+++” energoefektivitātes klases modelis sasniedz pat 37 decibelu atzīmi, ko palīdz nodrošināt jaunākās paaudzes invertoru kompresori (bezkontakta motori).

“Kombi” tipa ledusskapjiem ir pretim vērstas durvis ar īpaši pārdomātām eņģēm, kas ļauj tos ērtāk novietot starp virtuves mēbelēm vai tieši blakus sienai. LED apgaismojums, kas iebūvēts visos jaunajos modeļos, nodrošina lielisku pārredzamību ledusskapja kamerās un plauktos, vienlaikus taupot elektroenerģiju. Gadījumā, ja ledusskapja durvis aizmirstas aizvērt, par to atgādina skaņas signāls un mirgojoša gaisma.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Savukārt lietotājus, kuru dzīvesstils vai apstākļi mudina glabāt lielāku produktu daudzumu, noteikti iepriecinās četru durvju BEKO ledusskapji. Tiem ir 77 litri papildu tilpums ar vairākām kamerām, kas katru no tām ļauj ideāli piemērot uzglabājamiem produktiem. Piemēram, ledusskapī tiek uzturēta no +2°C līdz +8°C grādu temperatūra, saldētavā no -24°C līdz -18 °C temperatūra, seklajā saldēšanas kamerā no -6°C līdz -2°C temperatūra, vīna dzesēšanai tiek nodrošināti +10°C, bet sieram, svaigai gaļai un zivīm 0°C. Savukārt dārzeņus un augļus svaigus palīdz saglābāt jau pieminētā “EverFresh + kamera” tehnoloģija ar iebūvēto “Active Fresh” zilo gaismu.

Vairāk informācijas lasīt šeit.

Uz augšu