Aizturēta pedofilijā apsūdzētā nelaiķa Epsteina draudzene, kura, iespējams, palīdzējusi seksuāli izmantot bērnus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Žislena Maksvela
Žislena Maksvela Foto: Reuters/ScanPix

Pedofilijā apsūdzētā finansista, nelaiķa Džefrija Epsteina bijusī draudzene Žislena Maksvela aizturēta ASV un apsūdzēta par palīdzēšanu Epsteinam seksuāli izmantot nepilngadīgas personas.

Epsteins bija apsūdzēts vairāku desmitu nepilngadīgu meiteņu seksuālā izmantošanā un cilvēku tirdzniecībā seksuālās izmantošanas nolūkā. Viņš mira cietumā pagājušā gada augustā dienu pēc tam, kad tika publiskoti dokumenti, kas dod plašāku ieskatu viņa vadītajā seksuālo pakalpojumu tirdzniecības tīklā laikā no 2002.gada līdz 2005.gadam.

Epsteina nāves apstākļu izmeklēšanā tika secināts, ka viņš pakāries, izmantojot palagu.

58 gadus vecā Maksvela tika aizturēta Ņūhempšīrā un viņai piemērots pirmstiesas apcietinājums.

Viņa iepriekš noliedza, ka būtu zinājusi vai bijusi kaut kādā veidā saistīta ar Epsteina noziegumiem.

Prokuratūra apsūdz Maksvelu, ka viņa laikā no 1994.gada līdz 1997.gadam palīdzējusi Epsteinam seksuāli izmantot meitenes, ko kurām citas bijušas tikai 14 gadus vecas.

Maksvela esot nodibinājusi kontaktu ar meitenēm, tostarp vedusi viņas iepirkties un uz kino, un pēc tam pierunājusi viņas sniegt Epsteinam masāžu, kuras laikā viņš tās seksuāli izmantojis.

Prokuratūra norādīja, ka Maksvīnai bijusi būtiska loma Epsteina noziegumos.

Piecās no sešām apsūdzībām, kas izvirzītas Maksvelai, draud katrā līdz pieciem gadiem ilgs cietumsods, bet sestajā apsūdzības punktā - par nepilngadīgā transportēšanu ar nolūku iesaistīt kriminālā seksuālā darbībā - paredzēts līdz desmit gadiem ilgs cietumsods.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu