"Es pat nezinu, kas tur aizdegās." Rīgā kaimiņu modrība izglābj sirmgalvi no nāves

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daudzdzīvokļu māja. Ilustratīvs attēls
Daudzdzīvokļu māja. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka/LETA

Kādam sirmam kungam, kas mīt vienā no namiem Rīgā, Nīcgales ielā, paveicās ar modriem kaimiņiem. Cilvēki vēlu naktī sajuta kodīgu deguma smaku un izsauca ugunsdzēsējus, bet degošā dzīvokļa saimnieks tobrīd gulēja saldā miegā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Trauksmainu nakti pavadījis Nīcgales ielas daudzstāvu nama iedzīvotājs Viktors. Ap pusnakti pensionāra pirmā stāvā dzīvoklī izcēlies ugunsgrēks. Sirmgalvis saelpojies dūmus un no savas dzīves vietas aizvests ārstu pavadībā.

Vīrietis nakšņojis slimnīcas palātā, bet par laimi, jau šodien kungu mediķi no ārstniecības iestādes izrakstījuši un viņš labprāt dalās ar emocijām, ko nācies piedzīvot krīzes brīdī.

"Ugunsdzēsēji mani izvilka ārā. Pat nezinu, kas tur dega, vēl neesmu bijis dzīvoklī," stāsta dzīvokļa saimnieks.

No bojāejas nosmokot vīrieti paglābusi kaimiņu vērība, tieši blakus dzīvojušie ļaudis izsaukuši glābšanas dienestu, taču ja neviens nebūtu sajutis deguma smaku un neceltu trauksmi, prognozes uz pensionāra likteni nebūtu tik optimistiskas, jo sirmgalvja miteklī nebija dūmu detektora.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā atgādina, ka paļaušanās uz kaimiņiem nav risinājums. Ik vienā mājoklī obligāti ir jāuzstāda dūmu detektors, kas ar skaņas signālu savlaicīgi brīdinās par sadūmojumu un ugunsgrēka izcelšanos.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu