Desmit matu mazgāšanas kļūdas, kas sanikno vairumu frizieru un stilistu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Ne velti matus sauc par katras dāmas rotu - veselīgi un mirdzoši mati ne tikai izsauc apkārtējo apbrīnu, bet arī liek to īpašniecei justies labi un skaisti. Par to, kādas kļūdas visbiežāk mūs attur no skaistiem matiem, vēsta portāls "Postimees".

1. Sava matu tipa nepareiza noteikšana

Pareiza šampūna un kondicioniera izvēle sākas tieši ar šo soli - citādi pastāv samērā liels risks, ka kopjošā kosmētika matus padarīs nevis krāšņākus, bet gan neveselīgākus. Plāni mati, piemēram, mēdz saturēt pat uz pusi mazāk olbaltumvielas, līdz ar ko tiem ir vitāli nepieciešama spēcināšana - to nedarot, matu stāvokli var krasi pasliktināt. Kā noteikt savu matu tipu? Vienkārši - pajautājot sev pazīstamam un uzticamam frizierim.

2. Neeksistē universālā metode

Viss ir atkarīgs no matu un galvas ādas tipa - neeksistē viena metode, kas der visiem. Interesanti, ka biezi matu folikuli labāk maskē dabīgās eļļas, tādēļ ne pārāk taukainu matu īpašniecēm nevajadzētu mazgāt matus biežāk par divām reizēm nedēļā. Ja matiem ir taukainas saknes, taču sausi gali, tiem nepieciešama kopšana ar mitrinošu šampūni aptuveni ik pēc trim dienām. Ja mati ir dažādu procedūru bojāti, tiem vislabāk noderēs maigs šampūns ar augu eļļām. Ja mati ir krāsoti, katra mazgāšanas reize ķīmiskā līmenī maina to krāsu, tādēļ katrai dāmai vajadzētu konsultēties ar frizieri, lai atrastu līdzekli, kas saglabās matu krāsas intensitāti.

3. Matu mazgāšana pēc katra treniņa

Viena no biežākajām kļūdām, kuras pieļauj sportiskas dāmas, ir matu mazgāšana ar šampūnu pēc katra treniņa - pilnībā pietiekami būs izskalot matus ar ūdeni, pēcāk to galos ieklājot mazliet kondicioniera. Šādā veidā iespējams saglabāt matu dabīgās eļļas un izskalot no matiem nevajadzīgos sāļus.

4. Nekvalitatīvu līdzekļu izmantošana matu mazgāšanai

Tas laikam nav liels noslēpums - kopjošā kosmētika nudien nav tā lieta, kurai vajadzētu taupīt naudu. Skaistiem matiem ir nepieciešama individuāla un rūpīga kopšana, kas reti kad ir iespējama ar masu produkcijas līdzekļiem, kuru sastāvā nereti ir silikoni, parabēni un citas ne pārāk vērtīgas sastāvdaļas.

5. Savas vides izvērtēšana

Daudzu matu kopšanas salonu klienti sūdzas par to, ka viņu gaišie mati ar laiku kļūst aizvien tumšāki un zaudē mirdzumu - eksperti norāda, ka tas var liecināt par uzturēšanos "netīrā" vidē, kā arī nekvalitatīvu kopšanas produktu lietošanu, kas ar laiku uzkrājas matos un padara to izskatu ne pārāk pievilcīgu.

6. Nekārtīga matu skalošana

Daudzi savus matus skalo ļoti slinki - kad mati ir izmazgāti un tajos ir ieklāts kondicionieris, tie kļūst tik maigi, ka nereti cilvēki vēlas saglabāt daļu kopšanas produkta arī sausos matos. Tā ir kļūda - kosmētiskie līdzekļi ar laiku uzkrājas matos un var mazināt to spožumu un veselīgumu.

7. Kondicioniera pārlieku ilga atstāšana matos

Vairāk ne vienmēr nozīmē, ka labāk - daudzas dāmas parasti kondicionieri ieklāj dušas beigās un pavada ar to pat 10 minūtes. Šāda prakse var matus padarīt trauslus - šo līdzekli ir jātur matos tikai trīs līdz piecas minūtes.

8. Kondicioniera ieberzēšana matos

Vairums cilvēku kondicionieri burtiski ieberzē matos, šādā veidā cerot to vienmērīgāk ieklāt matos. Šī prakse nav īsti vēlama, jo šādā veidā mati tiek mehāniski plēsti un ātrāk var sākt lūzt. Kondicionieri vislabāk ir ieklāt ar plaukstām, pēcāk to izklājot matu garumā ar pirkstu palīdzību.

9. Nepareizā ūdens temperatūra

Matu mazgāšanai vislabāk izmantot karstāku ūdeni, lai to "atvērtu", savukārt kondicionierim vislabākais efekts būs ar remdenu vai ne pārāk siltu ūdeni.

10. Šampūna un kondicioniera lietošana visai galvai

Ja šampūns ir paredzēts galvas ādas attīrīšanai, ar to nevajadzētu mazgāt matus visā to garumā - tas attīra, taču tajā pašā laikā sausina matus. Gluži tāpat ar kondicionieri - lai arī tas var būt neatsverams matu kopšanā, galvas āda par papildus taukvielām var nebūt gluži "sajūsmā".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu