Turēja katra dzīvnieka galvu tualetes uzpildes tvertnē, līdz iestājās nāve. Par kucēnu noslīcināšanu Liepājā divām personām piemēro piespiedu darbu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Kurzemes rajona tiesa Liepājā divām personām piemērojusi piespiedu darbu par kucēnu noslīcināšanu tualetē, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Pagājušā gada jūlijā, sieviete kopīgas alkohola lietošanas laikā sev pazīstamam vīrietim izstāstījusi par viņas izplānoto noziedzīgo nodarījumu, proti, viņai piederošo trīs kucēnu noslīcināšanu un pamudināja vīrieti iesaistīties tā izdarīšanā. Valsts policija iepriekš aģentūru LETA informēja, ka sievietes kucītei bija piedzimuši mazuļi, taču viņa no trim kucēniem nolēmusi atbrīvoties.

Tajā pašā dienā abi ieradās sievietei piederošajā dzīvoklī, kur atradās kucēni. Dzīvoklī vīrietis iebāzis katra dzīvnieka galvu tualetes uzpildes tvertnē esošajā ūdenī un turējis tik ilgi, līdz iestājusies kucēnu nāve.

Pēc tam kucēnus viņš ietinis virsjakā un ielicis maisā, ko atdeva sievietei. Spriedumā gan tas nav minēts, taču Valsts policija iepriekš aģentūru LETA iepriekš informēja, ka maiss ar suņu līķiem tika atstāts pie veikala Liepājā, Spīdolas ielā. Maisā ieskatījās sētniece un informēja atbildīgos dienestus par atrasto.

No sprieduma izriet, ka sieviete astoņas reizes sodīta administratīvi par dažādiem administratīvajiem pārkāpumiem. Pēdējo reizi viņa sodīta par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Sieviete prokuratūru informējusi, ka strādā pagaidu darbus un viņas apgādībā ir divi bērni.

Savukārt vīrietis iepriekš sodīts par zādzību. 2010.gadā viņam tiesa par šādu noziegumu piemēroja audzinoša rakstura piespiedu līdzekli - ievietošanu sociālās korekcijas iestādē uz diviem gadiem. Tāpat viņš iepriekš astoņas reizes sodīts administratīvi.

Par sevi vīrietis pirmstiesas procesā sniedzis informāciju, ka strādā kādā uzņēmumā.

Apsūdzētie savu vainu atzina, izdarīto nožēloja un ar prokuratūru vienojās par sodu. Tiesa vienošanos apstiprināja. Sievietei tiesa piemēroja 100 stundas piespiedu darbu un probācijas uzraudzību uz vienu gadu. Savukārt vīrieti tiesa sodīja ar 120 stundu piespiedu darbu un probācijas uzraudzību uz vienu gadu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu