Kanje Vests par kandidēšanu ASV prezidenta amatam: Es to daru, lai uzvarētu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kanje Vests
Kanje Vests Foto: SIPA/Scanpix

Amerikāņu reperis Kanje Vests biznesa žurnālam "Forbes" sniedzis interviju, kurā stāsta par saviem plāniem kandidēt ASV prezidenta vēlēšanās. Tajā viņš atklāj, ka vairs neatbalstot pašreizējo ASV prezidentu Donaldu Trampu un ka gribot uzvarēt vēlēšanās, vēstī aģentūra "Reuters".

"Forbes" žurnālists Rendels Leins raksta, ka interviju sērija kopumā esot bijusi četras stundas gara un "nesakarīga".

Kādreizējais Trampa atbalstītājs Vests sestdien, ASV Neatkarības dienā, tviterī paziņoja par kandidēšanu novembrī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, taču tobrīd nebija skaidrs, vai viņš to domājis nopietni.

"Šajā intervijā es noņemšu sarkano cepuri," intervijā sacīja Vests, ar to domājot Trampa kampaņas slavenās "Make America Great Again" beisbola cepures.

"Izskatās, ka tā ir viena liela izgāšanās," Vests izteicās par Trampa prezidentūru. "Man nepatika tas, ko padzirdēju, ka viņš esot slēpies bunkurā."

Vests sākumā norādīja, ka viņam esot atlikušas 30 dienas, lai pieņemtu galējo lēmumu par kandidēšanu, lai nenokavētu reģistrēšanās termiņus vairākos štatos, taču vēlāk jau stāstīja, ka pavisam noteikti kandidēšot. 

Viņam pagaidām nav kampaņas komandas, taču lielākie atbalstītāji esot viņa sieva, realitātes šovu zvaigzne Kima Kardašjana un uzņēmējs Īlons Masks. "Es ierosināju, ka viņš varētu vadīt mūsu kosmosa programmu," piebilst Vests. 

​"Kā jau visu savā dzīvē, es to daru tāpēc, lai uzvarētu," piebilda Vests.

Mūziķis žurnālam pastāstīja, ka kandidēšot no "Birthday Party" jeb Dzimšanas dienas partijas.

Vests noliedza, ka viņa mērķis būtu atņemt melnādaino vēlētāju balsis Trampa sāncensim Džo Baidenam no demokrātu partijas. Uzskatīt, ka visiem melnādainajiem jāatbalsta demokrāti, ir "rasisma paveids un balto pārākuma" ideoloģijas izpausme, paudis Vests.

Reperis arī sacīja, ka februārī esot izslimojis Covid-19 un ka viņš ar aizdomām raudzītos uz vakcīnu pret šo slimību. Viņš atkārtoja pret vakcināciju vērstās sazvērestības teorijas un teica: "[Vakcīnas] ir nelabā zīme. Viņi grib mūsos salikt čipus, viņi grib izdarīt visādas lietas, izdarīt tā, lai mēs nevarētu ienākt pa debesu vārtiem."

Jautāts par to, kāds būs viņa ārpolitiskais kurss, Vests atbildēja: "Neesmu tādu vēl izstrādājis. Es koncentrējos uz Amerikas aizsargāšanu, pirmkārt - mūsu dižo bruņoto spēku. Vispirms koncentrēsimies uz sevi." Viņš atzina, ka neesot arī pētījis nodokļu sistēmu, bet ka viņš tam pievērsīšoties ar "spēcīgākajiem ekspertiem, kuri kalpo Dievam".

Vests norādīja, ka viņa kampaņas sauklis būšot "Kanye West YES". "Kad es būšu prezidents, mēs arī labi pavadīsim laiku," saka Vests. "Izbeigsim visu šo sarunu par rasismu, atbalstīsim cilvēkus ar 40 akriem un mūli, iedosim gabaliņu zemes, tāds ir plāns."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu