Pašmāju dziedātāja Patriša dalās pieredzē par skolā piedzīvoto vardarbību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Videostāstos Latvijā pazīstami influenceri un mākslinieki izklāsta iepriekš plašākam skatītāju lokam neatklātus gadījumus, kas radījuši spilgtus emocionālus pārdzīvojumus un atstājuši sāpīgus nospiedumus personības veidošanās procesā, informē Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) pārstāvis Taivo Trams.

Viņš uzsvēra, ka iespēja saņemt tūlītēju palīdzību krīzes situācijā bērniem ir ārkārtīgi svarīga, jo nerunājot par saviem emocionālajiem pārdzīvojumiem un piedzīvoto, bērni uzkrāj traumas un negatīvo pieredzi, ar ko nākas dzīvot visu atlikušo dzīvi.

Pēc viņa paustā, to apliecina arī Latvijā pazīstamu influenceru un mākslinieku pieredzes stāsti, ko videoformātā piedāvā VBTAI. Trams skaidroja, ka nelielie videostāsti ir aicinājums visiem aizdomāties par savu rīcību un izvēlēm, par atbalsta nepieciešamību un iespējām izkļūt no krīzes, izmantojot visus pieejamos resursus, tostarp arī Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa jauno pakalpojumu - tiešsaistes konsultācijas jeb čatu.

Ar savu pieredzi videostāstos dalās influenceres Emīlija Sama un "Alishuks M", multimākslinieks Artūrs Jenots, kā arī dziedātāja Patriša (Patrisha), īstajā vārdā Patrīcija Ksenija Cuprijanoviča.

Patriša atklāja, ka astotajā un devītajā klasē piedzīvojusi fizisku vardarbību, kuru citi klasesbiedri pat filmējuši.

Dziedātāja klāstīja, ka uzticības tālruņa čata opcija ir lielisks variants tiem, kas kautrējas runāt par notikušo, un tiem, kam emociju uzplūdā ir grūtāk sakārtot domas - tas ir visiem pieejama iespēja vieglāk izskaidrot notiekošo. Tāpat, viņasprāt, čats ir labs palīgs tiem, kam drošāk šķiet nevis runāt, bet rakstīt.

Tāpat arī VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Amanda Vēja uzsvērusi, ka bērniem un jauniešiem savstarpējai saziņai šobrīd aktīvi tiek izmantota tieši tiešsaistes vide - nereti rakstot ir vieglāk izteikt savas domas un emocijas, meklēt iespējamos risinājumus un lūgt palīdzību.

Viņa skaidroja, ka brīžos, kad negatīvo emociju, trauksmes vai stresa ir pārlieku daudz, meklēt palīdzību var būt patiešām grūti. Viņasprāt, īpaši sarežģīti lūgt atbalstu var būt tiem bērniem, kuri jūt kaunu, bailes, nedrošību, kā arī citas spēcīgas emocijas - šādos gadījumos arī telefonsaruna var šķist pārlieku apgrūtinoša vai biedējoša, savukārt rakstot uz e-pastu, atbilde netiek saņemta uzreiz, tieši tādēļ ir ieviesta čata iespēja, ko izmantojot arvien vairāk bērnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu