"Tas ar Krimu principā nav saistīts." Putins komentē Krievijas un Ukrainas sliktās attiecības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Foto: AP/Scanpix

Krievijas un Ukrainas attiecību pasliktināšanās esot saistīta ar bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča gāšanu, nevis Krievijas īstenoto Krimas aneksiju, paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins. 

Šādu viedokli Putins paudis intervijā televīzijas raidījumam "Maskava. Kremlis. Putins",  vēsta Krievijas medijs "Meduza". 

"Kas attiecas un notikumu hronoloģiju - vispirms notika valsts apvērsums un varas sagrābšana, bet tikai pēc tam mūsu un Ukrainas vadības viedokļi un ceļi kļuva diametrāli pretēji," paziņoja Putins. 

Un tikai pēc tam Krima esot kļuvusi par Krievijas sastāvdaļu. "Tas, ka mums ar Ukrainu sabojājās attiecības, ar Krimu principā nav saistīts," uzsvēra Putins. 

Kā ziņots, Janukovičs pameta Ukrainu 2014. gada februāra beigās, kad galvaspilsētu Kijevu bija pārņēmuši valdības pretinieku protesti. Protestus izraisīja Janukoviča lēmums atteikties no asociācijas līguma ar Eiropas Savienību. 

Pēc Janukoviča aizbēgšanas Krievija okupēja un anektēja Krimu, bet Ukrainas austrumos izraisījās karš ar Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem. 

Janukovičs, kurš aizbēga uz Krieviju, Ukrainā tika aizmuguriski notiesāts par valsts nodevību. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu