Nākotnē miljoniem cilvēku visā pasaulē varētu tikt pakļauti bīstamam karstuma stresa līmenim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Miljoniem cilvēku visā pasaulē varētu tikt pakļauti bīstamam karstuma stresa līmenim - stāvoklis, kas var izraisīt orgānu mazspēju, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Daudzās valstīs cilvēki dara darbus, kas viņus pakļauj šādam riskam - lauksaimniecības, būvniecības, iekštelpu rūpniecības un medicīnas nozares.

Globālā sasilšana varētu izmainīt vasaras sezonas gaisa temperatūru un apstākļus, kas var kļūt bīstami cilvēkiem.

Singapūras mediķis Džimijs Lī ir viens no daudzajiem cilvēkiem, kuram strādāšana vasaras sezonā ir īsts murgs.

"Manas brilles regulāri aizsvīst un es visu laiku svīstu. Slimnīcā nav gaisa kondicioniera, jo visi satraucas, ka tādā veidā varētu izplatīties Covid-19," skaidroja Lī.

"Viss aizsargtērps rada lielas problēmas, jo ir ļoti karsti tajā. Ir nepatīkama sajūta visas maiņas garumā," stāstīja Lī.

Lī norādīja, ka pārkaršana var palēnināt mediķu darba spējas un var zust koncentrācija svarīgos brīžos.

Karstuma stress ir stāvoklis, kad cilvēka ķermenis ir sakarsis un nespēj atbilstoši atdziest, kā rezultātā var iestāties orgānu mazspēja.

Tas notiek tad, kad ir ļoti augsta temperatūra, cilvēka ķermenis sāk svīst, taču sutīgais laiks neļauj sviedriem iztvaikot.

Paaugstinoties globālajai temperatūrai, palielinās arī mitrum līmenis gaisā, kas radīs lielākus riskus cilvēkiem piedzīvot karstuma stresa stāvokli.

Lai no šī stāvokļa izvairītos, cilvēkiem pirms došanās uz darbu ir jādzer daudz šķidruma, jāņem regulāri pārtraukumi un jāturpina uzturā lietot šķidrumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu