Jonass tuvākajā laikā neatsāks treniņus uz motocikla

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pauls Jonass 2020.gada pasaules motokrosa čempionāta otrajā posmā Nīderlandē
Pauls Jonass 2020.gada pasaules motokrosa čempionāta otrajā posmā Nīderlandē Foto: Juan Pablo Acevedo

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass tuvākajos pāris mēnešos neatsāks treniņus uz motocikla, tādējādi viņam ies secen trīs augustā gaidāmie pasaules čempionāta posmi Ķegumā, Latvijas Televīzijai atklāja sportists.

Kā pirms Jāņiem paziņoja Jonass, vienā no treniņiem pirms gaidāmā sezonas turpinājuma viņš piedzīvoja kritienu, kā rezultātā tika lauztas trīs ribas, bet vēl pieci lūzumi konstatēti arī mugurkaula smailajos izaugumos.

"Paies kāds laiciņš, kamēr varēšu aizvadīt pirmos treniņus uz moča. Konkrēti ir grūti pateikt, jo trauma izrādījās nopietnāka nekā sākumā tika konstatēts, bet domāju, ka paies 2-3 mēneši līdz būšu atpakaļ uz motocikla," intervijā Latvijas Televīzijai atklāja Jonass, kurš šobrīd Jūrmalā iziet rehabilitācijas procesu.

Ārstu sākotnējā prognoze bija, ka rehabilitācija ilgs astoņas līdz desmit nedēļas. Augustā Ķegumā paredzēti trīs pasaules čempionāta posmi, kas Jonasam ies secen.

"Pavisam noteikti, ka nepiedalīšos, bet būšu trases malā un atbalstīšu kopā ar līdzjutējiem," teica Jonass. 

Jau pirms pagājušās sezonas sākuma Jonass labu laiku pavadīja rehabilitācijā, jo iepriekš tika veikta ceļgala operācija.

Sezonas pirmajā posmā Lielbritānijā Jonass piedzīvoja vairākas neveiksmes trasē un izcīnīja 18.vietu, bet otrajās sacensībās Nīderlandē viņam par goda pjedestālu liedza pacīnīties vēl pāris kritieni, kā rezultātā iegūta 12.pozīcija.

Līdz sezonas pārtraukuma izsludināšanai Jonass ar 26 punktiem kopvērtējumā bija atrodams 13.vietā.

Pasaules čempionāta motokrosā sezona atsāksies 9.augustā Ķeguma trasē, kas nākamajā mēnesī uzņems pat trīs posmus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu