Nospārdīja līdz nāvei un aplēja ar skābi. Ziemeļīrijā lietuvietis noslepkavo latvieti (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļīrijas galvaspilsētā Belfāstā 34 gadus vecs lietuvietis tiek tiesāts par nežēlīgu 44 gadus veca latvieša slepkavību, vēstī medijs "Belfast Telegraph".

Tiesā izskanējis, ka apsūdzētais Lietuvas pilsonis šī gada maijā līdz nāvei esot nospārdījis latvieti un pēc tam aplējis viņa seju ar skābi, lai slēptu noslepkavotā identitāti. Mirstīgās atliekas vairākas dienas atradās apsūdzētā mājās Belfāstā.

Slepkavība notika 16. vai 17. maijā. Upura identitāte tika apstiprināta pēc analīžu rezultātu saņemšanas no Latvijas, norāda "Belfast Telegraph".

Apsūdzētais 23. maijā ieradās policijas iecirknī un atzinās, ka esot noslepkavojis savu draugu. Kad policisti pārmeklēja vīrieša dzīvesvietu, viņi virtuvē atrada cilvēka mirstīgās atliekas.

Lietuvietis stāstīja, ka kopīgas iedzeršanas laikā draugs viņu esot aizvainojis. "Tāpēc viņš iespēra mirušajam pa galvu un turpināja spert vēl 20 vai 30 reizes," tiesas sēdē norādīja izmeklētājs.

"Apsūdzētais sacīja, ka esot mēģinājis mirušajam uz sejas liet skābi, lai maskētu viņa identitāti."

Pēc tam apsūdzētais savam upurim uzmaucis galvā maisu, lai "nodrošinātu, ka viņš ir miris".

Tiesā izskanēja, ka laikā starp slepkavību un atzīšanos apsūdzētā dzīvesvietā esot pabijuši vairāki cilvēki.

"Apsūdzētais sacīja, ka esot izbaudījis slepkavību," norādīja izmeklētājs. "Bērnībā viņam esot sagādājis prieku nogalināt dzīvniekus."

Vīrieša advokāts gan norādīja, ka viņa klients nopratināšanas laikā neesot atzinies slepkavībā.

Nogalinātais Ziemeļīrijas policijas un tiesu redzeslokā nonāca 2016.gadā, kad kopā ar citu lietuvieti tika notverts, pārnēsājot heroīna maisiņus.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu