BKUS aicina atsaukties ģimenes, kurās bērni pārslimojuši Covid-19

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Bērnu klīniskās universitātes slimnīca (BKUS) joprojām aicina atsaukties ģimenes, kurās bērni pārslimojuši Covid-19. Tiek veikts pētījums, kādas citas veselības problēmas Covid-19 ir radījis bērniem. To sauc par postvirālo sindromu. Līdz šim slimnīcas pētījumam atsaukušās jau vairākas ģimenes, un ir arī pirmie rezultāti, vēstī "TV3 ziņas".

Latvijā Covid-19 pārslimojuši vairāk nekā 70 bērnu

28 no viņiem tagad pētījuma ietvaros tiek veikta veselības stāvokļa pēcuzrudzība. Bērnu klīniskā universitātes slimnīca jau secinājusi, – astoņiem bērniem konstatētas sekas, kas pat vairākus mēnešus pēc Covid-19 pārslimošanas negatīvi ietekmē dzīves kvalitāti - ilgstošs nogurums, ilgstoši paaugstināta ķermeņa temperatūra, sāpes locītavās un galvassāpes. Starp šīm postvirālajām sekām ir arī ožas un garšas traucējumi.

Tāpēc ārsti secina, – lai arī bērniem pats Covid-19 izpaužas vieglā formā vai vispār bez simptomiem, taču daudz nepatīkamākas esot Covid-19 atstātās sekas.

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca aicina atsaukties arī citas ģimenes, kurās bērni izslimoja Covid-19. Jo vairāk pētījumā informācijas, jo ticamāki dati. Latvijā gūtās zināšanas tiks salīdzinātas ar bērnu veselības stāvokli citviet pasaulē.

Covid-19 izslimojušie bērni tiks aicināti uz pārbaudēm arī pēc gada un diviem

 Ja šajā laikā parādās vēl neizskaidrojami simptomi, bērnu vecākiem tiks nozīmēta tūlītēja izmeklēšana un ārstēšana. Ar pētījumā iegūtajiem datiem Bērnu klīniskā universitātes slimnīca dalīsies ar kolēģiem ārzemēs. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu