Vasaras darbs - vairāk, nekā iespēja piepelnīties! Jelgavā vasarā nodarbināti vairāk nekā 500 skolēni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Šovasar Jelgavas jauniešiem vairāk nekā 500 darba vietu piedāvā gan pilsētas pašvaldība, gan Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA), un jauniešu interese par šo iespēju ir liela - visas pašlaik pieejamās skolēnu darba vietas ir aizpildītas, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Jelgavas pašvaldība šovasar skolēniem piedāvā 245 darba vietas, no kurām 113 paredzētas 13 un 14 gadus veciem bērniem, bet pārējās - jauniešiem no 15 līdz 17 gadiem, kā arī 18 gadus veciem jauniešiem ar īpašām vajadzībām. Jaunākie skolēni strādā četras stundas dienā divas nedēļas, bet vecākie - sešas stundas dienā trīs nedēļas. Stundas likme par darbu vasarā pašvaldībā ir 2,92 eiro.

"Nepieciešamība pēc palīgiem ierasti rodas jau jūnijā, sākoties sezonas darbiem un atvaļinājumu laikam, bet izsludinātā ārkārtējā situācija valstī šogad ieviesa izmaiņas. Pašvaldības iestādēs un uzņēmumos pirmās skolēnu grupas sāka strādāt 6. jūlijā un nodarbinātība tiks organizēta līdz 28. augustam," skaidroja Jelgavas Izglītības pārvaldes galvenā speciāliste bērnu tiesību aizsardzības jautājumos Līvija Vilcāne.

Viņa atzina, ka liela daļa bērnu šogad ir nodarbināti izglītības iestādēs, kas bija apzināts apsvērums, lai varētu nodrošināt gan drošu vidi, gan nepieciešamo darbu izpildi skolās.

Šogad piedāvātās vietas ietver darbu arī pašvaldības iestādēs un kapitālsabiedrībās.

Arī NVA skolēnu nodarbinātība šogad līdz ar ārkārtējo situāciju sākta tikai jūlijā, taču, kā skaidro NVA Jelgavas filiāles nodarbinātības organizatore Jūlija Lovkova, šovasar vakanču piedāvājums nav mazāks.

"Ņemot vērā, ka līdz ar nodarbinātības pasākuma pārcelšanu darba devēju pieteikšanās notika divas reizes, darba vietu piedāvājums ir līdzīgs citiem gadiem - joprojām visvairāk darbinieku nepieciešami tirdzniecībā un Jelgavai tuvējo pašvaldību iestādēs," klāstīja Lovkova.

Vairums NVA nodarbinātības programmā iesaistīto darba devēju ir ilggadēji tās dalībnieki, taču šogad piedāvājumu papildinājuši arī jaunpienācēji - galvenokārt zemnieku saimniecības, kur darbaroku trūkums vasaras sezonā ir īpaši jūtams. Šovasar NVA Jelgavas filiāle skolēniem nodrošina 291 vakanci, un tās visas ir aizpildītas.

Lai gan daudzām jomām pavasara periods nav bijis viegls, vasara ir iespēju laiks, un skolēnu vēlme strādāt ir liels ieguvums, jo tā sniedz tik ļoti vajadzīgos papildspēkus dažādos mazākos, bet nozīmīgos darbos, atzīst vietējie uzņēmēji.

Jaunieši vasarā gūst darba pieredzi visdažādakajās profesijās un jomās. Lai arī nereti galvenais motivators iesaistīties vasaras nodarbinātības programmā ir iespēja nopelnīt, daudzi no jauniešiem norādīja, ka tikpat svarīga viņiem ir pašizaugsme un vērtīgs sava brīvā laika izmantojums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu