Pateicoties ziedotāju atbalstam, pilvērtīgu darbu atsāk patversme "Labās mājas"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Publicitātes attēls.
Publicitātes attēls. Foto: Dzīvnieku patversme "Labās mājas"

Dzīvnieku patversme "Labās mājas", reaģējot uz pandēmijas izraisītajām finanšu grūtībām, šī gada maijā uzsāka ziedojumu vākšanas kampaņu "Tagad tu saproti”, kuras mērķis bija piesaistīt finansējumu patversmes darba turpināšanai, kā arī informēt sabiedrību par dažādajām patversmes izdevumu pozīcijām, bez kuru segšanas nav iespējams nodrošināt patversmes darbu.

Kampaņai noslēdzoties, "Labās mājas" pateicas ziedotājiem, kuri atbalstīja patversmes uzturēšanu laikā, kad tā bija zaudējusi aptuveni 40% no regulārā finansējuma.

"Esam ļoti pateicīgi par cilvēku atsaucību, kas palīdzēja pārdzīvot šķietami bezcerīgo dīkstāves periodu. Kā zināms, nevalstiskajām organizācijām dīkstāves pabalsts nepienākas, taču mums kaut kā bija jāturpina strādāt.

Lai to varētu izdarīt, patversme īslaicīgi neuzņēma vairāk dzīvnieku, tika samazinātas darbinieku darba slodzes, kā arī lūgts sabiedrības atbalsts. Apmeklētājiem patversmes durvis tika slēgtas, dzīvniekus varēja adoptēt tikai iepazīstoties ar dzīvnieku aprakstu patversmes mājaslapā un iepriekš piesakoties," stāsta dzīvnieku patversmes "Labās mājas" vadītāja Astrīda Kārkliņa.

"Kampaņas laikā mēs redzējām, ka ziedotāji uzticas "Labajām mājām", un tikai pateicoties viņiem mēs varējām uzelpot. Ļoti ceram arī uz turpmāku atbalstu, jo saspringto vasaras periodu drīz nomainīs rudens, kas jau atkal liks domāt par apkures sezonas vajadzībām...” turpina A.Kārkliņa.

Šobrīd dzīvnieku patversme "Labās mājas" ir atsākusi pilnvērtīgu darbību, pilnībā atverot durvis patversmes apmeklētājiem. Kā līdz šim, suņus izvest pastaigā iespējams pēc semināra apmeklējuma (iegūstot brīvprātīgā palīga apliecību) un adoptēt dzīvniekus var arī bez iepriekšējas pieteikšanās pa telefonu.

Patversmes darbinieku ikdiena vasarā ir visai saspringta, jo, kā paši darbinieki to dēvē, sācies kaķēnu bums.

Šobrīd "Labajās mājās" mitinās vairāk kā 40 aprūpējamu kaķēnu. Katru gadu tieši vasaras periods ir darbīgākais, jo notiek kaķu un kaķēnu glābšanas pasākumi.

Kaķiem jānodrošina specifiska barība, ārstēšana un kaķēniem nepieciešama socializēšana. Patversme aicina jauniešus, iepriekš noteikti piesakot savu vizīti, vasaras periodā nākt uz patversmi socializēt kaķēnus. Kaķēnu mājas šobrīd ir patversme, kur tiem nepietiek cilvēku uzmanības, tādēļ tiek lūgta brīvprātīgo palīdzība, kas varētu ļaut kaķēniem iepazīt cilvēka klātbūtni un pieskārienus, lai nākotnē tie būtu draudzīgi mājdzīvnieki.

Kā vienmēr patversme "Labās mājas" rūpējas ne tikai par pamesto dzīvnieku veselīgu uzturu, bet arī augstākās kvalitātes veselības aprūpi. Šobrīd "Labās mājas" var lepoties ar jaunu ēkas papildinājumu - "Vetmāju", kurā dzīvniekiem veterināru palīdzību sniedz augsti kvalificēti un uzticami veterinārārsti. Veterinārā klīnika sniedz atbalstu patversmes dzīvniekiem, veicot daudzpusīgu diagnostiku un ārstēšanu. Vetmājā palīdzību var saņemt arī īpašnieku kaķi un suņi.

Lai gan pandēmijas kulminācija un arī ziedojumu vākšanas kampaņa ir noslēgusies, dzīvnieku ikdiena patversmē vienmēr būs pielīdzināma tagad mums tik labi saprotamajai pašizolācijai.

"Labās mājas" lūdz ikvienu, kam rūp dzīvnieki, atbalstīt patversmes darbu ar brīvprātīgo darbu vai finansiālu ziedojumu. Plašāka informācija par atbalsta iespējām mājaslapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu