"Marsa parka" aktīvisti lūdz ģenerālprokuroram izbeigt pret viņiem uzsākto kriminālprocesu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aktīvisti, kurus jūnija beigās Valsts policija (VP) aizturēja par iekļūšanu "Marsa parka" teritorijā, kur plānots būvēt Valsts drošības dienesta (VDD) jauno ēku, ir vērsušies pie ģenerālprokurora Jura Stukāna, lūdzot izbeigt pret viņiem ierosināto kriminālprocesu, aģentūrai LETA pavēstīja paši aktīvisti.

Viņi norādījuši, ka Stukānam iesniegta sūdzība par iespējamu nepamatotu cilvēktiesību aizskārumu, lūdzot ģenerālprokuroru izvērtēt amatpersonu rīcību, iespējams, veicot operatīvās darbības pasākumus, kā arī pieteikums par kriminālprocesa izbeigšanu, kurš tika ierosināts pēc Krimināllikuma 231.panta otrās daļas par šī gada 29.jūnijā aktīvistu veiktajām darbībām bijušā velotreka "Marss" teritorijā. Aktīvisti arī norādīja, ka viņu aizstāvībā iesaistījies advokāts Saulvedis Vārpiņš, kurš aktīvistiem sniegs pakalpojumus bez maksas.

"Šis ir viens no tiem dīvainajiem kriminālprocesiem, kuri vēl netālā pagātnē uzradās kā sēnes pēc lietus, audzējot policijas darba statistiku, un es ļoti ceru, ka pēc jaunā ģenerālprokurora stāšanās amatā šī tendence tiks izskausta un policijas resursi netiks izšķiesti muļķībām," preses paziņojumā citēts Vārpiņš.

Jau vēstīts, ka VP Brasas iecirknī par šo gadījumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai, ja tas saistīts ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu.

"Marsa parka" domubiedru grupā publicēts arī pašu aizturēto personu video. Policija bija aizturējusi aktīvistus Mihailu, Oskaru un Gunitu, kurā viņi apliecina, ka bija konkrētajā teritorijā, tika aizturēti un tiks saukti pie kriminālatbildības.

Domubiedru grupā arī Saeimas deputātiem lūgts atkārtoti izskatīt bijušā velotreka "Marss" teritorijas jautājumu Saeimā. Aktīvisti lūdz deputātus "izdarīt gudru lēmumu un būvēt VDD ēku tai atbilstošā vietā".

Šis nav vienīgais incidents par topošās VDD ēkas būvniecību. Aprīlī kļuva zināms, ka Valsts policija (VP) atzinusi par aizdomās turēto Rīgas domes deputāta kandidātu, pilsētvides aktīvistu Māri Kalēju (AP/P) VDD ēkas būvniecības teritorijas žoga bojāšanā.

Kalējs sociālajā tīklā "Facebook" publicējis Brasas iecirkņa inspektores parakstītu lēmumu, kurā persona atzīta par aizdomās turēto. Tajā rakstīts, ka viņš, "visticamāk, 20.martā veica VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) piederošās teritorijas žoga bojāšanas faktu Brīvības gatvē 207, nodarot VNĪ materiālo kaitējumu 50 eiro apmērā".

Jau vēstīts, ka Rīgā, bijušā velotreka "Marss" vietā, plānots būvēt jaunu ēku VDD vajadzībām, tādējādi varētu nebūt lemts piepildīties VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju un iedzīvotāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu