Latvijā radītās Eiropā pirmās plastilīna ziepes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Vairākiem Latvijas uzņēmumiem Covid-19 krīze kļuvusi par izaicinājuma laiku. Pateicoties tam, rodas neparasti inovatīvie risinājumi. Piemēram, uzņēmuma "Stenders" ķīmiķu komanda izgudrojusi Eiropā pirmās plastilīna ziepes, vēsta raidījums "900 sekundes".

Tā kā kopš pavasara sākuma roku mazgāšanai tiek pievērsta pastiprināta vērība, Latvijā tapis šis inovatīvais produkts.

Ražošanas operators Ritvars Bukovskis stāsta, ka, sajūtot rokās šo tekstūru, nav varējis atturēties no kārdinājuma kaut ko pamēģināt izgatavot, jo plastilīna ziepes pārāk atgādina nodarbes ar to bērnībā.

"Jā, ļoti precīzi. Spēju atcerēties, ka veidoju dažādas formiņas – dzīvnieku, mašīnas. Daudz kas ir mēģināts kādā brīvākā mirklī. Protams, bija interese, nevarējām saprast, kā tas var būt – plastilīna ziepes, tāpēc izmēģinājām," stāstīja Bukovskis.

Sākoties Covid-19 laikam, "Stenders" ķīmiķu komanda pirmā Eiropā izstrādājusi šādu īpašo un unikālo produkta formulu: mazgājot rokas, ziepes saglabā plastilīna tekstūru un vienlaikus pilda ziepju funkciju. Šīs ziepes rosina domāt par arvien aktuālo roku higiēnu tieši maziem bērniem.

"Šīs te krīzes un saspringto situācijas laiks liek uz lietām paskatīties mazliet citādāk un meklēt jaunus risinājumus. It sevišķi kādam, kas ir pavisam pierasts, bet kas nav mūsu ikdienā patīkams, tai skaitā roku mazgāšanā. Mūsu redzējums ir tāds, ka bērni nav jābaida vai jāpiespiež, viņi jāiedvesmo," sacīja "Stenders" Produktu projektu vadītāja Beāte Dronka.

Lielākais izaicinājums bijis radīt šo plastilīna tekstūru, bet tajā pašā laikā saglabāt ziepju īpašības, mazgājot rokas un veidojot kaut ko no šā produkta.

Video: "900 sekundes" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu