Vasaras garšas saglabāšana - kā nevainojami sasaldēt ogas?

FOTO: depositphotos.com

Saldēšana ir lielisks veids kā saglabāt vasaras ogu garšu, pilnībā izvairoties no lieliem cukura daudzumiem. Par četriem soļiem, kas ir nepieciešami, lai labi sasaldētu ogas, vēsta portāls "Receptes".

4 soļi perfekti saldētām ogām:

1. Atbrīvo ogas no lapām un kātiņiem, kārtīgi noskalo tās aukstā ūdenī. Ideāli izmantot sietu, lai pēc mazgāšanas var ērti notecināt ūdeni.

2. No sieta ogas uzber uz papīra dvieļiem un ļauj tām pilnībā nožūt. Tās nedrīkst būt mitras, ja nepieciešams, pēc kāda laika var nomainīt slapjos papīra dvieļus pret sausiem.

3. Uz lēzena trauka, kuru var ievietot saldētavā, vienā kārtā, izkārto ogas, tām nesaskaroties. Liek saldētavā uz stundu vai arī līdz brīdim, kad tās no ārpus sasalušas.

4. Ņem ārā no saldētavas, ātri pārliec saldējamā maisiņā, kuru var aizvērt vai kastītē un novieto atpakaļ saldētavā uzglabāšanai līdz pat 6 mēnešiem.

Uz augšu