Daļai absolventu portālā "latvija.lv" nepareizi angļu valodas eksāmena rezultāti. Neizdodas pieteikties studijām elektroniski (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka / LETA

Daļai šā gada vidusskolu absolventu portālā "latvija.lv" kļūdaini atspoguļoti centralizētā angļu valodas eksāmena rezultāti. Tā dēļ absolventiem nav izdevies pieteikties studijām elektroniski, vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas absolvents Aleksis vēlējās elektroniski pieteikties studijām RTU, tomēr portālā "latvija.lv" pamanīja savu kļūdaini uzrādīto angļu valodas eksāmena rezultātu. Pašam absolventam neprecizitāti izlabot nav ļauts. Aleksis jau bija samaksājis 35 eiro par dokumentu iesniegšanu, taču pēdējā solī sistēma uzrādīja paziņojumu par nesakritībām eksāmenu rezultātos.

Jaunietis atzīst, ka nav informācijas, kā rīkoties šādā situācijā, nav. Viņš piezvanījis Valsts izglītības satura centram, kur Aleksim teica, ka ir jābūt klātienē un jāparāda eksāmena sertifikāts, tāpēc jaunieti mēroja 200km garo ceļu uz Rīgu.

Elektronisko pieteikšanās sistēmu uztur RTU, kas kļūdu pamanījusi pirmdienas, 27. jūlija, rītā. Universitāte nebija ņēmusi vērā, ka Covid-19 dēļ angļu valodas eksāmens šogad bija īsāks, līdz ar to arī rezultātu dati no citiem gadiem atšķīrušies.

"Šogad svešvalodas eksāmenā bija citāds eksāmena saturs, respektīvi, piecu daļu vietā bija četras daļas. Līdz ar to vienā daļā šis vērtējums nav ticis ievadīts," norādīja Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks.

RTU Uzņemšanas komisijas vadītāja Inese Bušovska stāsta, ka kļūda tika konstatēja pirmajā dienā un veiksmīgi novērsta. 

Uzņemšanas nodaļas vadītāja sacīja, ka Aleksis uz Rīgu atbraucis velti, jo kļūdas novēršanai būtu pieticis vien ar telefona zvanu universitātei. Kāpēc Valsts izglītības satura centrs ieteicis braukt uz Rīgu, iestādes vadītājam atbildes nebija.

Pieteikties studijām elektroniski vienotajā sistēmā var līdz šīs nedēļas beigām.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu