Video ⟩ Rīgā motociklists pēc sadursmes ar vieglo automašīnu nokrīt uz spēkrata jumta (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pavisam nesen Rīgā savu veiksmi izmēģinājis kāds motobraucējs, kuram pēc ne pārāk veiksmīga manevra nācies pat pavizināties uz vieglā auto jumta, vēsta raidījums "Degpunktā".

Tallinas un Cēsu ielas krustojums galvaspilsētā ir gana sarežģīts un noslogots transporta mezgls, kur ar visai neapskaužamu regularitāti tiek sasists kāds braucamrīks.

Par spīti ārkārtīgi bīstamajai situācijai, motociklistam viss beidzies salīdzinoši labi – tikai ar sasistiem bleķiem.

Raidījums "Degpunktā" devās uz Drošas braukšanas skolu, lai noskaidrotu, ko var spriest, izpētot notikušo dažas sekundes pirms sadursmes.

"Uz izsaukumu brauca tuvākā mediķu brigāde, kura adresē ieradās piecu minūšu laikā. Par laimi negadījumā nopietnas sekas nevienam nebija. Abas negadījumā iesaistītās personas no mediķu palīdzības atteicās," stāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Arita Freimane.

"Pirmais, kas nāk prātā ir negadījums Baltezerā, kur cilvēku viedokļi dalījās par notikušo, tāpēc priecē tas, ka šis gadījums nebija tiks smags. Slikti, ka šādas situācijas vispār tiek pieļautas," sacīja Drošas braukšanas skolas direktors Jānis Vanks.

Vanks norādīja, ka ceļu satiksmes dalībnieki bieži vien ignorē nepārtraukto līniju, kā rezultātā rodas bīstamības situācijas.

"Arī šajā gadījumā motocikla vadītājs pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un apbrauca mašīnu pārbraucot pāri nepārtrauktajai līnijai. Tiklīdz mēs iebraucam krustojumā, kur nav luksoforu, bet tikai ceļa zīmes, ir jāskatās visur apkārt," norādīja Vanks.

Eksperts norādīja, ka ir grūti paredzēt, ka jebkurā brīdī var parādīties motocikls. Tāpat zināt, ka motocikls izdomās apbraukt automašīnu, arī ir neparedzami.

"Motociklistiem ir jāparedz tas, ka ne vienmēr viņus var redzēt, pat tad, ja tev ir galvenais ceļš. Motociklisti ir vismazāk pasargātie ceļu satiksmes dalībnieki," skaidroja Vanks.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu