"Es tevi atradīšu un nogalināšu!" Rīgā piedzēries un agresīvs vīrietis ar cirvi dzenas pakaļ 11 gadus vecai meitenei (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Rīgā, Purvciemā, vīrietis ar cirvi dzinies pakaļ nepazīstamai 11 gadus vecai meitenei, draudot viņu nogalināt. Pēc notikušā bērna māte stāstīja, ka meitene esot traumēta. Iedzīvotāji baidās par savu un bērnu drošību, vēsta raidījums "Bez Tabu".

11 gadus veca meitene kādā jūlija dienā ap plkst. 21, kad ārā vēl bija gaišs, no apkaimes veikala devās mājup uz daudzdzīvokļu namu Džohara Dudajeva gatvē, Purvciemā, kad viņu netālu no mājām pārbiedēja vīrietis, kurš atradās uz ielas ar cirvi rokā.

"Meitene gāja uz mājas pazemes autostāvvietu, jo vajadzēja aiziet līdz automašīnai paņemt kaut kādas lietas, mamma viņai bija iedevusi vārtu pulti. Tuvojoties mājai, viņa pamanīja, ka viņai seko vīrietis," stāstīja meitenes ģimenes kaimiņš Sergejs.

"Viņš bļaustījās, bija agresīvs, bija cirvis rokā, ar ko vicinājās. Viņa nesaprata, kāpēc viņš to dara. Kad redzēja, ka vīrietis nāk viņas virzienā, 11 gadus vecā meitenīte sāka vērt vaļā vārtus jau laikus. Tiklīdz vārti nedaudz pavērās, viņa paskrēja apakšā un iemuka pazemes autostāvvietā," stāstīja Sergejs.

Satraucošos notikumus iemūžināja novērošanas kameras, kas izvietotas mājas pazemes autostāvvietā.

Tajās redzams, ka pārbijies bērns ieskrien pazemes autostāvvietā. Meitenei pa pēdām ar atvēzētu cirvi rokā seko vīrietis. Iemūžinātajā situācijā redzams, ka meitene bailēs aizskrien uz autostāvvietas tālāko galu, kur pietupusies aiz automašīnas caur logu vēro neadekvāto vīrieti, kurš, ienācis stāvvietā, tuvāk vārtiem vicinās ar cirvi un pie vārtiem staigā šurpu turpu, tālumā lūkojoties, kur meitene paslēpusies.

"Meitene caur automašīnas stiklu skatījās, vēroja, ko viņš darīs. Viņai bija bail! Viņš te turēja cirvi, kliedza krievu valodā: "Es tevi atradīšu, es tevi nogalināšu!" Tā viņš te staigāja un bļāva," norādīja Sergejs.

"Vienā brīdī vārti sāka vērties ciet, viņš zem tiem pabāza cirvi, lai atvērtos. Pēc tam tie atkal sāka vērties ciet. Viņš nospieda pogu pie sienas, atvēra vārtus un aizgāja. Vārti novērsa viņa uzmanību. Labi, ka, no ārpuses tuvojoties vārtiem, vārtu pults nostrādāja un meitene varēja iemukt autostāvvietā. Var taču būt tā, ka vārti nenostrādā. Tādā gadījumā varēja notikt briesmīgas lietas. Kad viņš izgāja no autostāvvietas, kāda iedzīvotāja, kura tobrīd nāca mājās, redzēja, ka vīrietis iznāca ar cirvi pāri plecam un aizgāja citu māju virzienā," sacīja Sergejs.

Novērošanas kameru ierakstos redzams, ka meitene vēl labu laiku pēc tam, kad vīrietis bija devies prom, lūkojās vārtu virzienā, baidoties, kur nepazīstamais vīrietis palicis.

Sergejs stāstīja, ka autostāvvietā esot ieeja kāpņu telpā, bet meitene vēl 10 minūtes negāja prom uz liftu, jo bijis bail. Vēlāk autostāvvietā iebraucis kaimiņš, tad bērns kļuvis drošāks un iegājis mājā.

Pārrodoties mājās, par piedzīvoto meitene pastāstīja vecākiem, kuri izsauca likumsargus. Vēlāk, uzzinot par bērna vajāšanu no meitenes mātes, mājas vecākais Sergejs sagatavoja video ierakstus, kurus nodeva Valsts policijā.

"Viņai bija šoks, sekojošās dienās baidījās iziet uz ielas viena. Kādas divas dienas baidījās. Baidās no visiem vīriešiem. Viss tas rādījās. Viņa devās uz policiju atpazīt vīrieti. Inspektors teica, ka viņš esot notverts, notiek izmeklēšana," stāstīja pārbiedētās meitenes māte.

Valsts policijas Rīgas Teikas iecirknī informē, ka novērošanas kameru ierakstos iemūžinātais vīrietis atpazīts, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 132. panta "Draudi izdarīt slepkavību un nodarīt smagu miesas bojājumu", kas paredz īslaicīgu brīvības atņemšanu līdz trim mēnešiem vai piespiedu darbu, vai naudas sodu. Tāpat likumsargi informē, ka pēc aizturēšanas vīrietis atbrīvots, bet, gaidot tiesu, viņam jāievēro virkne nosacījumu.

"Cilvēkam nakts laikā jāatrodas mājās, pēc pulksten 22 aizliegts apmeklēt vietas, kur tirgo alkoholiskos dzērienus, tāpat vienu reizi nedēļā jāpiesakās policijas iecirknī," stāstīja Valsts policijas Rīgas Teikas iecirkņa Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieks Mihails Vrubļevskis.

Taujāts, vai vīrietim esot uz brīvām kājām, kā var garantēt, ka viņš būs rāms un nenodarīs kādam pāri, Teikas iecirkņa Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieks Vrubļevskis teic, ka "to, protams, neviens nevar garantēt, bet iepriekš persona nonākusi policijas redzeslokā tikai saistībā ar administratīviem pārkāpumiem sakarā ar alkohola lietošanu."

Aplūkojot novērošanas kameru ierakstus, apkaimes iedzīvotāji norāda, ka tajos redzamais vīrietis dzīvo daudzdzīvokļu namā blakus mājai ar pazemes autostāvvietu, kurā, slēpjoties no vajātāja, iemuka meitene.

Pēc neoficiālas informācijas, tovakar, kad vīrietis ar cirvi rokā vajāja meiteni, vīrietis bija alkohola reibumā un uz vicināšanos ar cirvi pagalmā viņu pamudinājusi greizsirdība pret dzīvesbiedri. Viņš nespējot paskaidrot, kāpēc par vajāšanas objektu izraudzījies nepazīstamu bērnu.

Apkaimes iedzīvotāji ir satraukti par savu un bērnu drošību, uzskata, ka būtu jāpārbauda vīrieša garīgā veselība.

"Protams, viņu [bērnu] ļoti uztrauc, ka viņam var piespriest ļoti mazu sodu. Viņa vaicā: kas būs, kad viņš iznāks? Ko tad darīt? Es mierinu meitu, ka viņš, visticamāk, viņu neatceras, bet meita saka – ja es viņu ieraudzīšu, atkal nobīšos no viņa. Viņa baidās! Protams, tā ir trauma," stāstīja meitenes māte.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu