Skandāls ⟩ Gundega Skudriņa apsūdz konkurentus viņas ideju zagšanā. Komentāros sākusies jezga (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pasākumu rīkotāja Gundega Skudriņa vietnē "Facebook" sacēla pamatīgu skandālu, apvainojot Liepājas radošo apvienību "Šarmants" koncepta plaģiātismā. 

"Es mācos emocionāli pa tukšo neklaigāt. Visu parāda fakti. Un oficiāli dokumenti, kas tiks adresēti radošajai apvienībai "Šarmants". Latvijā idejas netiek aizsargātas, bet intelektuālā īpašuma pārkāpumi uzraudzīti gan. Un labi, ka tā! Ļoti mīlu un cienu skaisto Kurzemes pilsētu, tāpēc uzskatu, ka Liepāja pelnījusi savu oriģinālstāstu, ne pakaļdarinājumus. Iestājos par cieņpilnām un koleģiālām attiecībām attiecīgajās nozarēs," vietnē "Facebook" rakstīja Skudriņa. 

Pasākumu rīkotāja ievietoja arī kolāžas, kurās salīdzina "Skudras Metropoles" jau īstenotos konceptus un, viņasprāt, konkurentu pakaļdarinājumus. 

Foto: Facebook/ Gundega Skudriņa

Pēc ieraksta publicēšanas radošās apvienības "Šarmants" pārstāvis Ritvars Embrekts nepalika atbildi parādā - viņš komentāros sīki un smalki izskaidroja pārpratumu un atvainojās tiem, kuri domā, ka idejas speciāli kopētas.

"Gundega un visa "Skudras Metropoles" komanda, mēs, radošā apvienība "Šarmants", augstu vērtējam Jūs kā nozares profesionāli un nekādā ziņā neesam vēlējušies ne kopēt, ne zagt Jūsu idejas. Atvainojamies, ja jebkādā veidā esam Jūs aizskāruši, izvēloties, iespējams, līdzīgu pasniegšanas stilu. Jā, izņemot bildes no konteksta un saliekot kopā, izskatās trakoti! Jūs esat pirmie vakariņu performanču aizsācēji Latvijā, tas tiesa. Man gan nav bijis gods Jūsu vakariņās viesoties, tādēļ būs grūti salīdzināt.

Tomēr visas šī savādās, šobrīd esošās situācijas pasaulē dēļ un arī fakta, ka bija nedaudz vairāk brīva laika, nolēmām izkāpt no ierastā ampluā, piedāvājot liepājniekiem un pilsētas viesiem ko jaunu. Šajā gadījumā garšu performances formātu, kuram līdzīgi kā korporatīvam pasākumam, droši vien nākotnē būs pastāvēt!

Runājot par konceptu, pasākumā esam likuši uzsvaru uz stāstu, kas ir Maijas Kalniņas radīts oriģināldarbs, kur Liepājas laiks stāsta par savu pilsētu un atklāj viesiem pilsētai raksturīgās vērtības un atmosfēru! Nu, neiztikt bez smiltīm, jūras viļņiem uz šķīvja (trīs pavāru ideja).

Dekorācijas, spoguļi, projekcijas, ar kurām pasākumos strādājam jau sen, ir tikai pāris no elementiem, kas palīdz sajust un sadzirdēt tā būtību. Nejauši "Promo" pamanīta desertu kārba konserva izskatā šķita kā vienreizējs papildinājums stāstam par Liepājas jūru, ostu un sapņiem, kas aizceļo tālu!

Un te varu dot godavārdu, absolūta sakritība! Riteni vai espresso šotu jau divreiz arī neizgudrosi! Vēlreiz - lūdzu, piedod, ja fotogrāfijas maldīgi likušas domāt par tukšu "copy paste".

Gaidīsim Jūs uz mūsu vakariņām redānā, lai pierādītu un parādītu, ka mūsu koncepts ir citādāks.

P.S. Lai izvairītos no pārākās salīdzināšanas, jau šobrīd domājam, kuras ir tās detaļas, ko atjaunot, ko pamainīt! Paldies par sapratni, Jūsu nozares brālis no Liepājas!" atvainojās Ritvars.

Komentētāju viedokļi krasi atšķīrās - vieni steidza atbalstīt Gundegu, kamēr citi uzraka pagātnes kļūdas Skudriņas projektos un pasākumos. 

"Tas pats spoguļnamiņš arī ir nošpikots no igauņiem, šveiciešiem, bet pasniedz kā pasaulē vienīgo, un neviens tak neteica, neaizrādīja un brēku necēla," par Skudriņas šīs vasaras veikumu – spoguļnamiņu virs Amatas upes piebilst komentētājs Jānis. 

"Lūdzu konkrētu piemēru! Virs upes, spoguļnamiņš, kurš kustas. Nekur nav teikts, ka pasaulē nav spoguļnamiņu. Bet konkrētais gadījums ir vienīgais. Esam, lūdzu, korekti. Jūs nelasāt, kas rakstīts. Un neredzat, ka jūsu sūtītajā bildē namiņš ir kokos. Cits koncepts, dizains un funkcijas," komentētājam atbild Skudriņa. 

"Nu, pa detaļai tas viss pasaulē jau kaut kādā formātā sastopams un eksistē dažādās formās. Sena patiesība - nav iespējams izdomāt kaut ko jaunu vai labāku, ja nav redzēts "tas" vecais, līdzīgais vai štruntīgais. Tā tas iekārtots. Bet tā kā visu caur švaku kopējamo papīru uztaisīt... Pie kam tik mazā tirgū kā mūsējais... Tas gan ļoti neprofesionāli," rakstīja kāds cits komentētājs.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu