Šteinbors paraksta divu gadu līgumu ar "Jagiellonia"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pāvels Šteinbors
Pāvels Šteinbors Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors piektdien oficiāli kļuvis par Polijas ekstraklases kluba Belastokas "Jagiellonia" pirmo numuru, ziņo komanda.

Polijas masu mediji jau pirms nedēļas vēstīja, ka Latvijas izlases vārtsargs ir tuvu līguma parakstīšanai ar ekstraklases komandu Belastokas "Jagiellonia".

Otrdien tīmekļa vietne "przegladsportowy.pl" vēstīja, ka "34 gadus vecais Šteinbors jebkurā brīdī ieradīsies Belastokā, un "Jagiellonia" ir pabeigusi nākamās sezonas pirmā vārtsarga meklēšanu".

Savukārt piektdien iepriekš paustās baumas kļuvušas par realitāti, jo "Jagiellonia" paziņoja, ka ar pieredzējušo vārtsargu noslēgts divu gadu līgums. Šteinboram pēc diviem gadiem būs iespēja līgumu pagarināt uz vēl vienu sezonu.

Iepriekšējās četras sezonas Šteinbors spēlēja citā šī čempionāta klubā Gdiņas "Arka". Vienība šo sezonu noslēdza 14.vietā un atvadījās no vietas ekstraklasē.

34 gadus vecais Šteinbors "Arka" komandai pievienojās 2016.gadā rudenī, pirmajā sezonā esot komandas otrais vārtsargs, savukārt pēc tam jau pārņemot pamatvārtsarga funkcijas.

Viņš Polijas ekstraklasē bijis laukumā 107 spēles pēc kārtas, bet kopumā piedalījies 170 mačos. 2017.gada maijā Šteinbors palīdzēja "Arka" komandai triumfēt Polijas kausa izcīņā, kas komandai ļāva nākamajā vasarā piedalīties UEFA Eiropas līgas turnīrā, kur Gdiņas klubs nepārvarēja kvalifikācijas trešo kārtu. Tāpat Latvijas sportists palīdzējis "Arka" komandai divreiz izcīnīt Polijas Superkausu.

Karjeras laikā Šteinbors pārstāvējis Polijas augstākās līgas vienību Zabžes "Gornik, Kipras komandu Ammohostas "Nea Salamis" un Dienvidāfrikas Republikas klubu Durbanas "Golden Arrows".

Šteinbors starp spēlēšanu dažādās Latvijas komandās 2008.gadā bija izīrēts Anglijas otrās līgas - "Championship" - komandai "Blackpool", kuras rindās nepaspēja aizvadīt nevienu spēli, lielākoties cīnoties rezerves vienības sastāvā.

Šteinbors pērn kļuva par Latvijas futbola izlases pirmo vārtsargu, kā arī bija "Arka" līderis un neapšaubāms līdzjutēju mīlulis. Viņš 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā atvairīja 46 sitienus, kas bija trešais labākais rezultāts starp vārtsargiem.

Latvijas izlasē Šteinbors laukumā bijis 12 spēlēs. Viņš tika atzīts par 2019.gada pašmāju labāko futbolistu.

Seko Apollo arī Instagram -viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu