Policija: Daudzi šoferi joprojām nezina, kas jādara, kad ceļu satiksmē piedalās uz izsaukumu braucošs operatīvais transportlīdzeklis (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ātrā palīdzība.
Ātrā palīdzība. Foto: / LETA

Valsts policija (VP) un citi operatīvie dienesti praksē novērojuši, ka daudzi autovadītāji aizvien nezin, kas jādara, kad ceļu satiksmē piedalās operatīvais transportlīdzeklis ar ieslēgtiem skaņas signāliem un bākugunīm, aģentūru LETA informēja VP.

Lai situāciju uzlabotu VP izsludinājusi iepirkumu par informatīvo kampaņu par operatīvo transportlīdzekļu dalību ceļu satiksmē.

VP iepirkuma dokumentos norāda, ka autovadītāju nezināšana un novēlota rīcība var novest pie ceļu satiksmes negadījuma, vai pie tā, ka operatīvais transportlīdzeklis neierodas laikus notikuma vietā.

Tāpat, izbraucot uz izsaukumiem, nereti operatīvo transportlīdzekļu vadītāji saskaras ar neērtībām un grūtībām piekļūt pie notikuma vietas, jo iedzīvotāju automašīnas ir novietotas tā, ka kavē operatīvo dienestu nokļūšanu mērķī ātrāk.

Iemesli šādai situācijai ir autovadītāju zināšanu trūkums par ceļu satiksmes noteikumiem - par pareizu rīcību brīdī, kad jāpalaiž operatīvais transportlīdzeklis. Tāpat esot autovadītāji, kuri uzskata, ka, nedodot ceļu operatīvajam transportlīdzeklim, un nekas slikts nenotiks.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu