Ātro uzkodu kalni un sēdēšana uz tualetes poda. Kas patiesībā notiek platformas "Zoom" konferenču laikā?

Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Fotogrāfs Makss Saidentopfs ir iemūžinājis attēlus, kuros ļāvis vaļu savai iztēlei, lai parādītu, kā patiesībā varētu izskatīties konferences, lekcijas, mācību stundas vai citas nozīmīgas sanāksmes, ja būtu iespējams redzēt katra cilvēka istabu pilnībā, vēsta portāls "Vice".

Kā norādījis pats bilžu autors, tad viņš ar šo projektu vēlējies atspoguļot laiku, kurā cilvēki dzīvo, taču padarīt to daudz interesantāku.

"Visiem Covid-19 pandēmija asociējas ar kaut ko sliktu, taču nebūt tā nav. Šis mazais projekts neparāda tikai to, ka esat iestrēguši karantīnā," skaidroja Saidentopfs.

Portāls "Vice" sazinājās ar vairākiem desmitiem fotogrāfu, lai smeltos idejas par to, kā izveidot šo projektu. Beigu beigās tika izvēlētas 10 labākās idejas. 

Saidentopfs nāca klajā ar ideju "Zoom Out", kurā cilvēki attēloti konferences laikā, taču apkārt redzams, ko persona dara patiesībā.

"Kad sākās karantīna, visi cilvēki bija spiesti savus mājokļus pārveidot par biroju un strādāt no mājām," savu ideju skaidroja fotogrāfs.

"Tā kā iepriekš bija ierasts, ka dažādas sanāksmes vai preses konferences notika speciālās zālēs, tagad par tām kļuva virtuves, guļamistabas vai dzīvojamās istabas," sacīja Saidentopfs.

Fotogrāfs atzīmēja, ka karantīnas laikā lielu popularitāti iemantoja dažādas video konferenču platformas, piemēram, "Zoom". Šī platforma bijusi viena no veiksmīgākajām, jo 2019. gada decembrī "Zoom" tika lietots 10 000 reižu mēnesī, bet 2020. gada aprīlī šis skaits sasniedza jau 300 000 000.

Piedāvājam aplūkot fotogrāfa Saidentopfa radošākos attēlus

Pirmajā attēlā tā vien šķiet, ka meitene sēž gultā, taču fotogrāfs šo ikdienišķo lietu ir papildinājis - meitenei apkārt stāv kaudze ar ātro uzkodu restorāna maisiem, no kuriem izpakots ēdiens.

Kā zināms, Covid-19 pandēmijas laikā daudzās pasaules valstīs uz nenoteiktu laiku tika slēgtas izklaides iestādes, tirdzniecības centri, kā arī sporta zāles un citas iestādes.

Vairums cilvēku atzinuši, ka pandēmijas laikā pieņēmušies svarā, jo ierobežojumi lieguši doties sportot ārpus mājām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Siedentopf (@maxsiedentopf) on

Otrajā attēlā fotogrāfs ir izspēlējis joku par tualetes papīra izķeršanu pašā pandēmijas sākumā.

Vīrietis aizvada sarunu sēdēdams uz tualetes poda, taču apkārt viņam novērojami tualetes papīra "kalni".

Arī tepat Latvijā tualetes papīrs bija viena no vispirktākajām precēm pandēmijas sākumā, protams, nedrīkstam aizmirst par griķiem un rīsiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Siedentopf (@maxsiedentopf) on

Trešajā attēlā Saidentopfs šķietami ir ļāvis vaļu iztēlei. Šajā gadījumā sieviete savu sanāksmi aizvada guļamistabā, kas ir pavisam normāli, taču viņas ķermeņa lejasdaļu rotā rozā krāsas nāras aste.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Siedentopf (@maxsiedentopf) on

Ceturtajā bildē redzams kā sieviete šķietami sēž guļamistabā un aizvada video sanāksmi, taču fotogrāfs iztēlojies, ka patiesībā meitenei aiz muguras tiek turēta bilde, bet viņa pati atrodas piemājas dārzā.

Daudziem cilvēkiem, kuriem ir savas privātmājas, vienīgā iespēja doties ārpus mājām bija piemājas dārzā vai terase.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Siedentopf (@maxsiedentopf) on

Savukārt piektajā attēlā fotogrāfs radījis iespaidu, ka vīrietis tiešām ir kārtīgi saposies sarunai platformā "Zoom" - balts krekls ar apkakli un sarkana žakete.

Patiesībā Saidentopfs visu ir iztēlojies daudz amizantāk, jo vīrieša uzvalkam aizmugurē redzams liels izgriezums, kas atkailinājis muguru un ķermeņa lejasdaļu līdz ceļgaliem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Siedentopf (@maxsiedentopf) on

Uzņēmuma vērtība Covid-19 pandēmijas laikā ir palielinājusies par vairāk nekā 20%.

Iepriekš portāls "The Moscow Times" vēstīja, ka platforma netiek izmantota tikai darba vajadzībām, bet arī seksuāla rakstura pasākumiem.

Maskavā bāzētā seksualitātes izpausmju veicināšanas organizācija "Kinky Russia" organizējot vienu no pirmajām pandēmijas laika "Zoom orģijām" pasaulē.

"Zoom" platformas lietošanas noteikumi gan oficiāli aizliedz kailuma, pornogrāfijas un seksuāli atklāta satura demonstrēšanu - par šādiem pārākumiem ir paredzētas sankcijas.

Tomēr "Kinky Russia" rīkotie pasākumi šajā kontekstā ar nekādām problēmām līdz šim nav saskārušies.

Tāpat ASV raidorganizācija CNN ziņoja, ka aprīlī kāds amerikāņu pāris ar "Zoom" palīdzību adoptēja bērnu. Adopcijas tiesas sēde notika izmantojot "Zoom" videozvanu.

Šķietami visinteresantākais gadījums, kas noticis ar platformas "Zoom" palīdzību, bija attālinātas bēru ceremonijas rīkošana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu