Apkārt Latvijai zirga mugurā! Divas dāmas devušās neparastā ceļojumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Ceturtdien, 6. augustā, jau trešo dienu gar Latvijas – Igaunijas robežu aktīvi noris kāds ļoti interesants ceļojums. Zirgu kopējas Līga un Tīna kāpušas katra uz savas ķēves un turpina aizvadītajā vasarā iesākto ceļojumu apkārt Latvijai zirga mugurā, vēsta raidījums "900 sekundes".

Līga un Tīna ar ķēvēm Prīmu un Dempsiju ceļojumā gar Latvijas robežu dodas jau otro vasaru. Šim ceļojumam gan jātnieces, gan ķēves ir ilgi gatavojušās. Šis ceļojums tiek veikts iespējami saudzīgi abām ķēvēm, lai Prīma un Dempsija ceļu var izbaudīt bez pārpūles.

Ramatā ceļotājām pa priekšu jau atbraukusi pavadošā komanda, kas sagatavo pusdienu pārtraukuma vietu. Turpat dāmas gaida atbalstītāji, kas var sekot līdzi ķēvju atrašanās vietai savā telefonā.

Gaidīšana drīz vien ir galā. Jātnieces jau redzamas tālumā un drīz vien pietuvojas pusdienas pārtraukuma vietai. Prīma un Dempsija ir pirmās, kuras tiek aprūpētas. Pusdienas atpūtu viņas pavadīs brīvas no segliem, kas ķēvēm sagādā lielu prieku.

"Mēs izmasējam zirga kājas, jo šodien nojāti ļoti daudzi kilometri. Nepieciešams, lai asinsrite bišķi labāk aiziet uz sirsniņu un zirgam ir vieglāk atjaunoties pēc slodzes," min ceļojuma dalībniece Līga.

Noslēgumā ceļotājas būs veikušas vairāk nekā 1800 kilometrus. Pirmā ceļojuma daļa tika veikta aizvadītajā vasarā, kad maršruts veda gar Baltijas jūru, cauri Rīgai un līdz pat Ainažiem.

Šovasar tikko sāktais ceļš ved no Ainažiem uz austrumiem atpakaļ uz Nidu, kur ceļojums sākās.

Tīna norāda, ka ceļojuma plānošana prasīja daudz laika, taču tas atmaksājās, jo viņas ir sazinājušās ar ļoti daudziem atsaucīgiem cilvēkiem, kuri piedāvā atpūtas un nakšņošanas vietas.

"Mēs pieredzējām ļoti lielu atsaucību gan no privātiem cilvēkiem, gan no pagastiem, novadiem, tūrisma informācijas centriem," saka Tīna.

Šīs vasaras ceļojums ir tikai pašā sākumā, tas turpināsies līdz pat ceturtajam septembrim. Ikviens interesents var sekot ceļotājām viņu "Facebook" lapā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu