Turcijas mediķu arodbiedrība: Jauno Covid-19 gadījumu skaits Turcijā ir daudz lielāks par oficiāli ziņoto

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs attēls.
Covid-19. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Turcijas oficiālie dati par jaunajiem Covid-19 gadījumiem neatspoguļo realitāti, kas ir daudz drūmāka, ceturtdien paziņojis Turcijas Medicīnas asociācijas (TTB) vadītājs, brīdinot, ka vairākas slimnīcas vairs nespēj uzņemt jaunus pacientus.

Pēc jaunā koronavīrusa uzliesmojuma maijā Turciju tagad skāris otrs uzliesmojums, telefonintervijā ziņu aģentūrai DPA sacīja TTB vadītājs Sinans Adijamans.

TTB trešdien publiskotie dati liecina, ka jauno Covid-19 gadījumu skaitam jābūt krietni augstākam par oficiāli ziņotajiem aptuveni 1000 gadījumiem dienā.

Dati no TTB organizācijām 25 pilsētās un provincēs liecina, ka jauno inficēšanās gadījumu skaits ir strauji pieaudzis, sevišķi galvaspilsētā Ankarā un valsts dienvidaustrumos, sacīja Adijamans.

Viņš atklāja, ka intensīvās aprūpes nodaļas valsts slimnīcās Dijarbakirā un Šanliurfā vairs nespēj uzņemt jaunus pacientus.

Taču veselības ministrs Fahretins Kodža noraidīja šos apgalvojumus un tviterī paziņoja, ka nevienā provincē jaunā koronavīrusa dēļ slimnīcas nav pārpildītas.

Oficiāli diennaktī reģistrēto jauno Covid-19 gadījumu skaits otrdien Turcijā pirmo reizi trīs nedēļu laikā pārsniedza 1000.

Trešdienas vakarā veselības ministrs paziņoja, ka reģistrēti 1178 jauni saslimšanas gadījumi.

Reaģējot uz to, Ankarā pastiprināti sociālās distancēšanas noteikumi un higiēnas prasības.

Turcijā pirmais Covid-19 gadījums tika reģistrēts martā un uz trim mēnešiem valstī tika ieviesti dažādi ierobežojumi, tostarp daļējas komandantstundas. Taču kopš jūnija sākuma ierobežojumi ir pakāpeniski atviegloti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu