ASV vīrietis 29 reizes brīdina policistus, ka viņam nav, ko elpot. Divas dienas vēlāk viņš mirst slimnīcā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums.
Cietums. Foto: Pixabay

ASV iedzīvotājs Džons Nevils 2019. gada decembrī mira pēc gūtajām traumām, kad viņu aizturēja Ziemeļkarolīnas štata policisti, vēsta portāls "The Vice".

Nevils likumsargiem esot vairāk nekā 20 reižu teicis, ka nespējot paelpot pirms iestājās viņa nāve. Šos kadrus iemūžināja arī likumsargu ķermeņa kameras.

Otrdien, 4. augustā, Forstītas apgabala šerifs publiski atvainojās Nevila ģimenei, kā rezultātā Ziemeļkarolīnas štata amatpersonas sākušas detalizētāku šīs lietas izmeklēšanu.

Nevils nonāca apcietinājumā pērnā gada 1. decembrī, taču dienu vēlāk viņš piedzīvoja krampjus un zaudēja samaņu. 

Pirmajā video redzams, kā likumsargiem ar ceļiem spiež Nevilu pie zemes brīdī, kad viņam tiek sniegta medicīniskā palīdzība. 

Nevils satrakojās un kliedza, kamēr likumsargi viņam uzliek sejas masku un apsēdina ratiņkrēslā.

Otrajā video Nevils tiek pārvests uz citu kameru un viņam tiek sacīts, lai viņš guļ ar seju pret matraci, kamēr likumsargi noņems rokudzelžus.

Tajā brīdī Nevils sāk kliegt pēc palīdzības un teica policistiem, ka viņam neesot, ko elpot. Kopumā Nevils 29 reizes teica likumsargiem, ka viņam neesot, ko elpot.

Likumsargiem lielas grūtības sagādāja rokudzelžu noņemšana, kas beidzās ar to, ka salūza atslēga. Jau tajā brīdī Nevils vairs nerunā un nereaģē uz likumsargu pavēlēm.

Vēlāk vīrietis tika nogādāts slimnīcā, kur tika ievadīts komā, bet 4. decembrī viņš nomira. 

Tā kā fiziski Nevils nomira ārpus cietuma, Ziemeļkarolīnas štata Veselības departaments, kas pārrauga cietumnieku veselības stāvoklī ieslodzījumā, nekad tā arī nesniedza informāciju par šo gadījumu.

Šī gada 8. jūlijā Forsītas apgabala prokurors Džims O'Nīls apsūdzēja piecus cietuma sargus un medmāsu Nevila slepkavībā.

Autopsijā atklājās, ka Nevils miris pēc tam, kad guvis smadzeņu bojājumus, ko izraisīja sirds apstāšanās. Savukārt to izraisīja policistu pārlieku lielā spēka pielietošana.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu