NBA paziņo sezonas individuālo balvu fināla pretendentus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi sezonas individuālo balvu fināla kandidātus sešās nominācijās - MVP jeb vērtīgākais spēlētājs, labākais debitants, labākais aizsardzības spēlētājs, labākais rezervists jeb sestais spēlētājs, visvairāk progresējušais spēlētājs un labākais treneris.

Finālistus noteica žurnālistu un basketbola apskatnieku aptaujā. Spēlētāji un treneri vērtēti balstoties uz sniegumu kopš sezonas sākuma līdz 11. martam, kad sezona tika uz laiku pārtraukta Covid-19 pandēmijas dēļ.

Uz MVP balvu pretendē iepriekšējās sezonas vērtīgākais spēlētājs grieķis Janis Adetokunbo (Milvoki "Bucks"), četrkārtējs balvas ieguvējs Lebrons Džeimss (Losandželosas "Lakers") un 2018. gada laureāts Džeimss Hārdens (Hjūstonas "Rockets").

Adetokunbo, kurš ir galvenais pretendents uz MVP balvu, izvirzīts arī labākā aizsardzības spēlētāja balvai kopā ar francūzi Rūdiju Gobēru (Jūtas "Jazz") un Entoniju Deivisu (Losandželosas "Lakers"). 

Adetokunbo var kļūt par trešo spēlētāju, kurš vienā sezonā iegūst MVP un arī labākā aizsardzības spēlētāja balvu. To ir paveikuši arī Maikls Džordans (Čikāgas "Bulls", 1988. gadā) un Hakīms Oladžuvons (Hjūstonas "Rockets", 1994. gadā).

Ja balvu iegūs Gobērs, tad viņš pievienosies Dvaitam Hovardam un kļūs par otro basketbolistu vēsturē, kurš trīs sezonas pēc kārtas atzīts par NBA labāko aizsardzības spēlētāju.

Bams Adebajo (Maiami "Heat"), Brendons Ingrams (Ņūorleānas "Pelicans") un Kristapa Porziņģa komandas biedrs Luka Dončičs (Dalasas "Mavericks") pretendē uz visvairāk progresējušā spēlētāja balvu.

Labākā sestā spēlētāja balvai fināla kandidāti ir vācietis Deniss Šrēders (Oklahomasitijas "Thunder"), kā arī divi Losandželosas "Clippers" spēlētāji - Montrezls Harels un Lū Viljamss, kurš ir trīskārtējs šīs balvas ieguvējs (2015., 2018. un 2019. gadā).

Lū Viljamss un Džamals Kraufords (šobrīd Rodiona Kuruca komandas biedrs Bruklinas "Nets" rindās) ir vienīgie spēlētāji NBA vēsturē, kuri labākā sestā spēlētāja balvu ieguvuši trīsreiz.

Vašingtonas "Wizards" komanda labākā sestā spēlētāja balvai aģitēja Dāvi Bertānu, tomēr viņš aptaujā nav atzīts par vienu no trim labākajiem pretendentiem.

Labākā debitanta balvai izvirzīti pagājušā gada NBA drafta pirmais un otrais numurs - attiecīgi Zaions Viljamsons (Ņūorleānas "Pelicans") un Džā Morants (Memfisas "Grizzlies"), kā arī nedraftētais Kendriks Nans (Maiami "Heat").

Savukārt uz labākā trenera balvu pretendē pagājušās sezonas laureāts Maiks Budenholzers (Milvoki "Bucks"), 2019. gada NBA čempionvienības stūrmanis Niks Nērss (Toronto "Raptors") un arī Bilijs Donovans (Oklahomasitijas "Thunder"). 

Budenholzers var kļūt par ceturto treneri, kurš balvu ieguvis trīs reizes. Titulu trīs reizes ieguvuši Pets Railijs, Gregs Popovičs un Dons Nelsons.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu