Binders triumfē Čehijas "MotoGP" posmā; spāņu braucēji paliek bez pjedestāla

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) sportists Breds Binders svētdien Čehijas pilsētā Brno tika kronēts par pasaules motošosejas čempionāta prestižākās "MotoGP" klases trešā posma uzvarētāju, kamēr spāņu braucēji pirmo reizi kopš 2015.gada nebija redzami uz goda pjedestāla.

KTM komandas braucējs Binders svētdien Brno trasē finišēja ar laiku 41 minūte un 38,764 sekundes. Nedaudz vairāk nekā piecas sekundes viņam zaudēja itālis Franko Morbidelli ("Yamaha"), bet francūzis Žoāns Zarko ("Ducati") bija vēl par aptuveni 1,2 sekundēm lēnāks.

Binders kļuva par pirmo "MotoGP" braucēju kopš 2013.gada, kuram savā debijas sezonā izdevies izcīnīt uzvaru kādā no "Grand Prix" posmiem. 2013.gadā to paveica arī titulētais spānis Marks Markess, kurš savā debijas sezonā kopumā izcīnīja sešus panākumus.

Pirmajos divos šīs sezonas posmos uzvaru svinēja francūzis Fabio Kvartararo.

Zīmīgi, ka svētdien Čehijā uz goda pjedestāla pirmo reizi kopš 2015.gada nebija redzams neviens Spānijas motosportists.

Iepriekš Moto2 klasē uzvaru izcīnīja itālis Enea Bastianini ("Kalex"), kurš visu sacensību laiku atradās līdera pozīcijās un izcīnīja jau otro panākumu pēc kārtas.

Viņš savā klasē ir arī kopvērtējuma līderis.

MotoGP klases kopvērtējuma vadībā ar 59 punktiem ir Kvartaro, Maverikam Vinjalesam ("Yamaha") 42 punkti, bet Morbidelli ("Yamaha") seko ar 31 punktu.

Tālākie posmi paredzēti Austrijā (16. un 23.augusts), Itālijā (13. un 20.septembrī), Spānijā (27.septembrī, kā arī 8. un 22.novembrī) un Francijā (11., 18., 25.oktobrī).

Sezonas pēdējais posms gaidāms 22.novembrī.

Pirmais sezonas etaps bija paredzēts 8.martā Katarā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ "MotoGP" sportisti meistarsacīkstes uzsāka tikai jūlija beigās Spānijas pilsētā Heresā.

Jaunais sezonas kalendārs paredz, ka šosezon notiks vismaz 13 posmi.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu