Rīgas svētku ceļvedis gan ģimenēm ar bērniem, gan aktīvās atpūtas cienītājiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Rīgas svētkos rīdziniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāti dažādi pasākumi, tostarp ģimenēm ar bērniem un aktīvās atpūtas cienītājiem, informēja domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Daudzveidīga svētku programma risināsies Spilves lidlaukā, kur tiks atzīmēta aviācijas svētku simtgade salidojumā "Riga fly-in 2020", piedāvājot apmeklētājiem apskatīt dažādu paaudžu lidaparātus, piedalīties izziņas konkursā, vērot gan ļoti antīku, gan modernāku lidaparātu manevrus debesīs un labāko izpletņlēcēju paraugdemonstrējumus.

Savukārt lielais pikniks Mežaparkā sola iepriecināt ar radošām, muzikālām aktivitātēm un dažādu valstu virtuvju gastronomijas piedāvājumu ikvienu ģimeni un draugu pulciņu.

Īpaša svētku programma gan pieaugušajiem, gan bērniem sarūpēta Tērbatas vasaras ielā un Vidzemes tirgū, kur uzstāsies bērnu vokālie ansambļi, būs skatāma leļļu teātra izrāde un lielo leļļu muzikālā programma, kā arī iluzionistu šovs.

Ģimenes ar bērniem gaidītas Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, Grīziņkalnā, Mazjumpravas muižā, kā arī Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā.

Rīgas svētku programma mazajiem ar koncertizrādēm, leļļu teātra dziesmu spēli, zinātniskā teātra eksperimentiem un zīmējumu teātra izrādi būs vērojama Spīķeru kvartālā.

Zīmējumu teātra izrādes varēs apmeklēt arī Imantas kultūras centrā. Bērni kopā ar vecākiem aicināti doties pilsētas iepazīšanas pastaigā, vienlaicīgi piedaloties izglītojošā spēlē, kurā ikviens var kļūt par uzvarētāju un saņemt Vecrīgas eksperta nozīmīti.

Ikviens svētku apmeklētājs, kā liels, tā mazs varēs iesaistīties arī sportiskās aktivitātēs. Uzvaras parkā pasākumā "Veselā Rīgā vesels gars" būs iespēja pārbaudīt savus spēkus izturības vingrojumos un veselību veicinošās sacensībās.

Orientēšanās entuziasti svētkos aicināti uz Grīziņkalnu un Mazjumpravas muižu, kur risināsies orientēšanās spēle un radošas aktivitātes, kā arī uz Torņkalnu un Āgenskalnu, kur gaidāms īpašs orientēšanās piedzīvojums.

Savukārt pasākumu centrā "Fantadroms" būs dambretes festivāls ar meistarklasēm un turnīriem gan amatieriem, gan profesionāļiem.

Maskavas dārzā pasākumā "Tu un es esam spēks" sporta aktivitātēs aicināti iesaistīties individuāli kā bērni, tā viņu vecāki, kā arī visa ģimene kopā.

Tie, kas savus spēkus grib pārbaudīt šķēršļu skrējienā, iepriekš piesakoties, varēs piedalīties "Lāčplēšu krosā", kurā jau tradicionāli ir gan trase bērniem, gan pieaugušajiem. Līdztekus skrējienam būs iespēja baudīt arī izklaidējošu programmu un iesaistīties veiklības uzdevumu veikšanā.

Jau ziņots, ka Rīgas svētki šogad paredzēti no 14.augusta līdz 16.augustam. Ar svētkiem saistīti pasākumi notiks visas šīs nedēļas garumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu