"Es ar tevi vairs nevēlos sazināties." Vīrietis pēc 56 gadu ilgas "slēpšanās skapī" ģimenei atklāj, ka ir homoseksuāls (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Amerikānis Džefs Makpersons 56 gadus no savas ģimenes slēpa, ka ir gejs. 2020. gada janvāra sākumā par to uzzināja Džefa tēvs, kurš paziņoja, ka ar dēlu vairs nevēlas komunicēt, vēsta portāls "HuffPost".

1970. gados Džefs bija pusaudzis, kurš kopā ar vecākiem sēdēja un skatījās televizoru. Tur rādīja interviju ar Barbaru Voltersu un Anitu Braientu, kura bija pazīstama antigeju aktīviste.

Voltera viņai vaicāja, ko Braienta darītu, ja viņas dēls paziņotu, ka ir gejs. Uz šo jautājumu viņa atbildēja, ka nespētu savu bērnu nekad mīlēt.

"Tajā brīdī sapratu - ja es būtu gejs, tad vecāki mani nemīlētu, jo attieksme bija līdzīga kā Braientai. Tā es "iegāju skapī" un slēpos vairākos gadus, jo nevēlējos nevienam atklāt patiesību," stāstīja Makpersons.

Džefa ģimene regulāru apmeklēja baznīcu un sludināja, ka Dievs mīl visus izņemot homoseksuāļus. 

"Es absolvēju vidusskolu un iestājos augstskolā. Situācija bija dramatiska, jo ļoti daudzi studenti "slēpās skapī". Daudzi jauni vīrieši man deva mājienus, taču es biju pārāk nobijies, lai reaģētu," atminējās Makpersons.

Tad Džefs sāka arvien vairāk lietot alkoholu, jo tas palīdzēja viņam mazināt stresu par sensitīvo tēmu. "Tā sajūta bija fantastiska, vismaz uz īsu mirkli. Man šķita, ka esmu atradis mieru."

Patiesībā alkohols bija vēl viens veids, ka Džefs apspieda savu seksualitāti. "Tas bija jauns veids, kā paslēpties no visas pasaules. Jutos tā, it kā neviens patiešām nezinātu, kas esmu patiesībā."

Tad Makpersons iepazinās ar kādu sievieti un apprecējās ar viņu. "Es viņu patiešām mīlēju. Mums piedzima trīs bērni un kopā nodzīvojām daudzus gadus."

Džefs turpināja lietot alkoholu visus šos gadus līdz brīdim, kad atskārta, ka tas viņam vairs nedod prieku.

"Alkohols visus šos gadus bija nogalinājis manu patieso es. Sliktākais bija tas, ka jutos tik zemu, ka vēlējos izdarīt pašnāvību. 1998. gadā, kad man bija 35 gadi, es beidzot atklāju savai sievai un bērniem, ka esmu gejs," sacīja Makpersons.

Sieva uz šādu notikumu pavērsienu reaģēja ar mīlestību un saprata, ka Džefam ir vajadzīgs laiks, lai sevi atrastu.

1999. gadā Makpersons iestājās anonīmo alkoholiķu apvienībā un uzsāka ārstēšanās procesu. "Laikam ejot, es sapratu, kas esmu patiesībā - gejs! Pirmo reizi vairāku gadu laikā es izbaudīju savu dzīvi."

2001. gadā Džefs paziņoja savai mātei, ka ir gejs. "Viņa bija satriekta, taču neko neteica par to, kā tas varētu ietekmēt mūsu attiecības. Pēdējos 19 gadus mans tēvs nezināja, ka esmu gejs."

2020. gada 4. janvārī iezvanījās Džefa telefons. "Tas bija mans tēvs. Viņš pateica, lai es vairs nekomunicēju ar viņu un māti, jo esmu homoseksuālis."

Viena no Džefa meitām sāka raudāt, kad uzzināja, ko vectēvs pateicis tēvam. Visi Džefa tuvinieki bija satriekti par šādu notikuma pavērsienu un piedāvāja vīrietim palīdzību.

Gandrīz trīs mēnešus Makpersons ikdienu murgoja, jo nespēja pārdzīvot tēva sacīto, taču šī gada aprīlī murgi pazuda.

Džefa 24 gadus vecā meita uztraucās, ka tēvs viņu varētu pamest un pārstāt mīlēt. "Izskaidroju, ka viņa ir viens no iemesliem, kāpēc neesmu sabrucis un spējis saglabāt veselo saprātu."

Pēc kāda laika Džefs saņēma patīkamu pārsteigumu no savas mātes. "Viņa manā 57 gadu dzimšanas dienā bija atsūtījusi kartiņu, kurā bija teikts, ka viņi mani mīl."

Tiesa, Džefs jūtas slikti, jo zina, ka nespēs ar viņu sazināties tēva dēļ. "Saglabāšu šo apsveikuma kartiņu, jo tā man ir ļoti īpaša un svarīga."

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu