Iecavas novadā audzēkņiem izglītības iestādēs varētu mērīt ķermeņa temperatūru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Termometrs. Ilustratīvs foto.
Termometrs. Ilustratīvs foto. Foto: Madis Veltman

Iecavas novadā audzēkņiem izglītības iestādēs varētu mērīt ķermeņa temperatūru, aģentūra LETA uzzināja novada domē. 

Novada pašvaldības administrācijas Izglītības nodaļa un izglītības iestādes, ņemot vērā Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātos ieteikumus piesardzības pasākumu īstenošanai Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, sākušas plānot mācību procesu.

Viens no Covid-19 profilaktiskiem slimības atklāšanas līdzekļiem ir ķermeņa temperatūras mērīšana, un vairākas Latvijas skolas jau ir paziņojušas par šādas metodes ieviešanu.

Ķermeņa temperatūras novērošana novada izglītības iestādēs konceptuāli atbalstīta šonedēļ notikušajā domes Finanšu komitejas sēdē, lai preventīvi sekotu līdzi skolēnu un personāla veselības stāvoklim. Taču domnieki atzina, ka sākotnēji nepieciešams izvērtēt dažādas piedāvātās ķermeņa temperatūras mērīšanas iekārtas un izvēlēties novada skolām piemērotāko risinājumu.

Jau ziņots, ka Rīgas Valsts 2.ģimnāzijā uzstādīti bezkontakta ķermeņa temperatūras mērīšanas sensori. Iestādes direktors Guntis Vasiļevskis ir uzsvēris, ka šī konkrētā skola ir viena no lielākajām vispārizglītojošajām mācību iestādēm Rīgā un Latvijā, jo tajā mācās vidēji 800 skolēnu.

"Aprite vienas ēkas ietvaros ikdienā ir liela. Un nevaram noliegt, ka arī bez Covid-19 vīrusa ik sezonu jau mums pazīstamie vīrusi piemeklē ikvienu skolu," paudis Vasiļevskis. Viņaprāt, ar šīm ierīcēm skolai izdosies paaugstināt bērnu un darbinieku drošību skolā, turklāt "vēl gana gaumīgi pielāgojot vēsturiskajam interjeram".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu