Aktrise Inese Kučinska komentē valdošo atmosfēru krīzes skartajā Liepājas teātrī (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Inese Kučinska
Inese Kučinska Foto: LETA

Jūlija izskaņā tapa zināms, ka, nesaņemot finansiālu atbalstu Covid-19 krīzes seku novēršanai, jau oktobrī var nākties apturēt Liepājas teātra darbību. Aktrise Inese Kučinska izdevumam "Ieva" atklāj teātrī valdošo noskaņojumu.

"Tas bija absurdi, netaisnīgi un augstprātīgi, ka vecākais profesionālais Latvijas teātris tika pastumts sāņus birokrātisku apsvērumu dēļ! Tā ir nozīmīga kultūras iestāde,

te strādā talantīgi cilvēki, viņiem ir ģimene, kas jāuztur.

Par Liepājas teātri atbildība bija jāuzņemas valstij, jo valstij piešķirta Eiropas nauda Covid-19 seku mīkstināšanai, un nevar to nogrūst uz pašvaldību," uzskata Kučinska. 

"Es dzīvoju tieši blakus teātrim un pavasarī, kad teātris bija tukšs, te ienācu tāpat vien, nostājos uz tukšās skatuves, un gribējās kliegt. Es domāju – kā vārdos nodefinēt to, kas valda gaisā?

Saule spīd, putni dzied, bet virsū uzlikts tāds kā zārka vāks, grūti elpot un nav miera.

(..) Tāda vientulīga sajūta, tukšums un neziņa, lai arī mēģinām kaut ko iekustināt, bet neviens nevar pateikt, kas būs tālāk. Man oktobra vidū paredzēta pirmizrāde, bet vai izrāde notiks?" - prāto aktrise. 

Patlaban aktieri strādā pie jaunajām izrādēm, cerot priecēt skatītājus teātra 114. sezonā, kuru plānots sākt septembrī. Tiesa, Liepājas teātris cenšas pārplānot savu repertuāru, koncentrējoties uz monoizrādēm un iestudējumiem, kas paredzēti mazākai auditorijai un neprasa pārāk daudz resursu.

Savukārt no 3. augusta teātrī norisinās pagalmu koncertsērija "Vasaras vakari Liepājas teātrī".

Kā ziņots, Covid-19 krīzes dēļ Liepājas teātris ir nonācis finansiālās grūtībās. Saskaņā ar teātra veiktajiem aprēķiniem, jaunā koronavīrusa noteikto ierobežojumu dēļ tas cietis zaudējumus aptuveni 424 000 eiro apmērā. Liepājas teātris ir pašvaldības kapitālsabiedrība, tādēļ tas neguva valdības finansiālu atbalstu Covid-19 radītās krīzes seku novēršanai.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu