"Printful" iekļuvis ASV biznesa žurnāla "Inc." visstraujāk augošo uzņēmumu topā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uzņemuma "Printful" produkcija.
Uzņemuma "Printful" produkcija. Foto: Evija Trifanova/LETA

Drukas produktu ražotājs "Printful" otro gadu pēc kārtas iekļuvis ASV biznesa žurnāla "Inc." šī gada visstraujāk augošo ASV uzņēmumu topā "Inc. 5000", šogad ierindojoties 1055. pozīcijā, aģentūru LETA informēja "Drougiem Group" runasvīrs Jānis Palkavnieks.

Kā stāstīja Palkavnieks, salīdzinot ar 2019.gadu, šī gada pirmajā pusē "Printful" izpildīto pasūtījumu skaits pieauga par 72%. Vislielākais pieaugums vērojams 2020.gada otrajā ceturksnī, kad pasūtījumu skaits pieauga 2,2 reizes, salīdzinot ar 2019.gada otro ceturksni.

Šogad "Printful" sāka darbu otrajā Eiropas ražotnē Barselonā, paziņoja par ražotnes atvēršanu Kanādā, pārcēla Meksikas ražotni uz plašākām telpām, kā arī uzsāka sadarbību ar partnerražotnēm Austrālijā un Japānā. Turklāt "Printful" mājaslapa līdzās angļu, spāņu un japāņu valodai tagad pieejama arī franču un vācu valodās.

Pēc Palkavnieka sacītā, šī gada laikā uzņēmums savā izaugsmē - informāciju tehnoloģiju (IT) risinājumos un ražošanas iekārtās - ieguldījis vairāk nekā 10 miljonus ASV dolāru (8,9 miljonus eiro, pēc Eiropas Centrālās bankas valūtas kursa šī gada 30.jūnijā), kopējai investīciju summai sasniedzot 37 miljonus ASV dolāru (33,04 miljonus eiro).

Palkavnieks atklāja, ka pērn "Printful" saražojis 20 miljonus produktu un starptautiskajā komandā strādā vairāk nekā 1000 profesionāļu visā pasaulē.

Jau vēstīts, "Printful" ir drukas, šūšanas un piegādes ārpakalpojumu uzņēmums, kas sniedz interneta veikalu īpašniekiem iespēju piedāvāt pircējiem vairāk nekā 230 dažādu produktu, pašiem neieguldot ražošanas iekārtās. "Printful" centrālajā birojā Rīgā un ražotnē Mārupē strādā vairāk nekā 400 cilvēku.

"Printful" apgrozījums pērn sasniedza 116 miljonus ASV dolāru (106,7 miljonus eiro), kas ir par 49,6% vairāk nekā gadu iepriekš.

"Printful Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 23,125 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir divas reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānijas peļņa pieauga gandrīz divas reizes, sasniedzot 8,058 miljonus eiro.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu