Šāvieni, kailas meitenes un nemaksāta īre. Jūrmalā īrnieks uzkundzējies miljonu vērtam īpašumam un izlikt viņu nevar (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

Īrnieks ilgstoši nemaksā par īri (2000 eiro mēnesī), iekrājis iespaidīgu komunālo pakalpojumu parādu. Īpašniece jau ilgstoši un nesekmīgi cenšas izlikt īrnieku. Nepalīdz arī policija, kurai savādās likumdošanas dēļ neesot tiesību izraidīt īrnieku no teritorijas. Nu īpašnieces pārstāve Milana vērsusies pēc palīdzības pie raidījuma "Bez Tabu".

Aptuveni miljonu eiro vērta īpašuma Jūrmalā īpašniece pirms nepilna gada izīrēja plašo teritoriju ar savrupnamu un viesu māju kādam vīrietim.

Īpašniece un viņas pārstāve uzskata, ka vīrietis apzināti, izmantojot robus likumdošanā, atradis īpašumu, kurā ieperināties. Īpašuma teritorija un ēkas nepilna gada laikā bojātas un nekoptas, tāpat no savrupmājas pazudusi sadzīves tehnika, ko apliecina izīrēšanas brīdī sagatavotais pieņemšanas-nodošanas akts. Kaitnieciskais īrnieks nekautrējas nodot īpašumu apakšīrei, kas arī ir pretrunā īres līgumam.

Milana stāsta, ka īpašumu saimniece pirms vairākiem gadiem iegādājās par vairāk nekā miljonu eiro. Tā kā pati ikdienā dzīvo ārpus Latvijas, jau ilgstoši izīrē vērtīgo īpašumu Jūrmalā. Līdz šim sadarbojusies ar vairākiem īstemiņa īrniekiem. Pērnā gada 1. septembrī īpašniece noslēdza līgumu uz diviem gadiem ar īrnieku Haraldu. Milana stāsta, ka, iemaksājis depozītu un īres maksu par pirmo mēnesi, līdz šim brīdim viņš neesot vairs maksājis neko.

"1. septembrī būs gads. Visu šo laiku viņš nav maksājis nedz par īri, nedz komunālajiem pakalpojumiem. Šai mājai par parādiem jau atslēdza gāzi, ūdeni, elektrību, arī atkritumus jau neizved," raidījumam stāsta Milana.

Tāpat īpašnieces pārstāve teic, ka pēc tam, kad parādu dēļ SIA "Jūrmalas ūdens" atslēdza ūdens padevi, īrnieks patvarīgi to atjaunoja, noraujot plombas. Patvarību konstatējis arī ūdensapgādes uzņēmums.

"Par to, ka viņš nepilda nevienu īres līguma punktu, mēs ar viņu vienpusēji lauzām līgumu, bet izlikt šo cilvēku mēs pēc likuma nevaram, kamēr nebūs tiesas sprieduma par izlikšanu.

Tas viss ir ļoti ilgs process. Rēķinājām, ka tas varētu aizņemt divus gadus," raidījumam klāsta īpašnieces pārstāve.

Situācija nonākusi līdz absurdam: īpašuma teritorijā var iekļūt vien tad, kad īrnieka nav mājās. Tādu izdevību izmantoja vēl nesen, kad, iekļūstot teritorijā, īpašnieces uzticības personas centušās aizsargāt teritoriju, neielaižot tajā īrnieku.

Savukārt īrnieks, kā iemūžināts video, par to draudēja īpašnieces uzticības personām un izsauca policiju, kas norādīja, ka īpašniecei nav tiesību izlikt īrnieku no īpašuma, kamēr to neatļauj tiesa. Likumsargi palīdzēja īrniekam atgriezties īpašumā.

Milana, uzrādot izīrēšanas brīdī parakstīto pieņemšanas-nodošanas aktu ar fotoattēliem, apliecina, ka īrnieka Haralda uzkundzēšanās laikā īpašums – teritorija un savrupmāja – ir bojāta. Tāpat no mājas pazudusi sadzīves tehnika un sabojāts baseins, automātiskie vārti. Tāpat sadauzīta loga rūts, ilgstoši nav kopts dzīvžogs un konstatējamas citas nebūšanas, par ko "Bez Tabu" kopā ar Milanu īrnieka prombūtnē pārliecinās pastaigā pa teritoriju un savrupmāju.

Milana ir noraizējusies par īpašuma esošo stāvokli un līdz cik bēdīgam stāvoklim tas tiks nolaists nākotnē. Milana stāsta, ka ziemā mājā nebija apkures, jo to atslēdza komunālo parādu dēļ.

Īpašnieces pārstāve neizpratnē ir arī par īrnieka uzdzīvi īpašumā, kas pamatīgi nokaitinājusi kaimiņus.

"Te bijuši šāvieni, viesojušās plikas meitenes, redzēti arī visādi bandītu izgājieni. Kas te notiks tālāk – atliek tikai cerēt, ka māja kā tāda paliks vietā. Tā nu ir kā "bomžu" māja! Pa nepilnu gadu policijai ziņots kādas 23 reizes par notiekošo šeit," vēstī Milana.

Īpašnieci un viņas pārstāvi pārsteidz arī fakts, ka svešo īpašumu Haralds neatļauti nodod apakšīrei vietnē "Booking.com", par vienu nakti atkarībā no sezonas un dienas savrupmājā pieprasot līdz pat 300 eiro, par viesu māju – nedaudz zemāku cenu.

"Šis cilvēks mums nemaksā neko, bet pats ar īpašumu pelna ļoti lielu naudu!" "Bez Tabu" sašutumu neslēpj īpašnieces pārstāve.

Valsts policijā informē, ka par un ap konkrēto īpašumu, tajā notiekošu un pret īrnieku uzsāktas vairākas administratīvās lietas un trīs gadījumos uzsākts kriminālprocess.

"Vēršam uzmanību, ka policija īrnieku no īpašuma neizliek. Likumā ir noteikta kārtība, kā var izlikt īrnieku no īpašuma.

Ja policija tiek pieaicināta, policijas darbinieku pienākums ir vienīgi nodrošināt sabiedrisko kārtību, kā arī īrnieka tiesību atjaunošanu (restitūciju), ja īrnieka tiesības ir pārkāptas. Šobrīd, izvērtējot Jūrmalas iecirkņa rīcībā esošo informāciju, šajā gadījumā saskatāms civiltiesisks strīds, kas risināms tiesas ceļā," raidījumam norāda Valsts policijas pārstāvji.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu