Aizturēts likumsargs aizdomās par neatļautu ieroču un munīcijas glabāšanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija.
Valsts policija. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Aizdomās par šaujamieroču un munīcijas iegādi un glabāšanu bez attiecīgas atļaujas Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis Valsts policijas amatpersonu, informēja IDB.

Aizturētās amatpersonas tiešie darba pienākumi ir saistīti tieši ar šaujamieroču un to munīcijas aprites likumdošanas ievērošanas kontroli.

Veicot procesuālās darbības, izņemts un ekspertīzei nosūtīts šaujamierocim līdzīgs priekšmets, ieroču būtiskās sastāvdaļas un munīcijai līdzīgi priekšmeti. Procesuālo darbību laikā ir izņemta arī 21 kaste ar alkoholu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, un arī tā izcelsmi un glabāšanas mērķus Iekšējās drošības birojs izmeklēs sāktā kriminālprocesa ietvaros.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 233.panta otrās daļas - Par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

IDB informēja, ka tas 2020.gada pirmajos septiņos mēnešos veicis pirmstiesas izmeklēšanu 146 kriminālprocesos. Biroja jaunuzsākto kriminālprocesu skaits šajā laika periodā ir sasniedzis 39 kriminālprocesus, turklāt būtiska to daļa ir saistīti ar smagiem un sevišķi smagiem valsts amatpersonu veiktajiem noziedzīgajiem nodarījumiem.

Izmeklēto kriminālprocesu ietvaros IDB šī gada pirmajos septiņos mēnešos ir aizturējis 34 personas. Neskatoties uz šī gada pavasarī sākušos pandēmiju un pašreizējo vasaras un atvaļinājumu sezonu, sabiedrības vērīgums un iniciatīva nav mazinājusies, un laika periodā no janvāra līdz jūlija beigām birojs ir saņēmis un izskatījis vairāk nekā 820 saņemtos iedzīvotāju iesniegumus, akcentēja IDB.

Birojā arī norāda, ka gada nogalē apritēs pieci gadi kopš tā dibināšanas, un šo gadu laikā IDB izmeklētie kriminālprocesi esot kļuvuši apjomīgāki un sarežģītāki, būtiski palielinājusies to izmeklēšanas efektivitāte, un to ietvaros tiek reģistrēts aizvien vairāk noziedzīgu nodarījumu, kā arī pieaug kriminālprocesā iesaistīto personu loks.

IDB kopš tā dibināšanas vada Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu