Harija Potera debija un Taisons nokož ausi - kā izskatījās pasaule pēdējoreiz, kad "Spurs" netika "playoff" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tims Dankans, Emanuels Džinobili un Tonijs Pārkers
Tims Dankans, Emanuels Džinobili un Tonijs Pārkers Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika noskaidrotas komandas, kas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "burbulī" cīnīsies par vietu Rietumu konferences izslēgšanas spēlēs. Pēc 22 gadu spēlēšanas izslēgšanas mačos, šosezon vieta rietumu labāko astotniekā neatradās Sanantonio "Spurs" basketbolistiem.

Par pēdējo vakanto pozīciju Rietumu konferences izslēgšanas mačos "play in" pārspēlē savā starpā cīnīsies Portlendas "Trail Blazers" un Memfisas "Grizzlies". Tas nozīmē, ka ir noslēgusies Sanantonio "Spurs" 22 gadu "playoff" sērija. Bet, kā izskatījās pasaule, 1997. gadā, kad "Spurs" pēdējoreiz netika izslēgšanas mačos?

1. Kobe Braients vēl bija pirmgadnieks

Diemžēl leģendārais basketbolists traģiskā helikoptera avārijā aizsaulē devās šī gada janvārī. Bet, laikā sezonā, kad "Spurs" pēdējo reizi netika izslēgšanas mačos, Braients vēl bija ambiciozs debitants, kurš spēja izcīnīt uzvaru "Slam dunk" konkursā.

Video: Braients 1997. gada "slam dunk" konkursā

2. Grāmatnīcu plauktos parādījās pirmā Harija Potera grāmata

Harijs Potera grāmatu franšīze gadu gaitā ir kļuvusi par vienu no visu laiku populārākajām. Tieši 1997. gadā pirmo reizi tika izdota sērijas pirmā grāmata "Harijs Poters un Filozofu akmens". Kopš tā laika ir iznākušas daudzas jaunas grāmatas, kā arī filmas, kas ir bāzētas uz šo visā pasaulē slaveno tēlu vai pasauli apkārt viņam.

3. Lebrons Džeimss bija 12 vien gadus vecs...

Viens no visu laiku labākajiem basketbolistiem savas karjeras laikā ir bijis gan "Spurs" pāridarītāja lomā, gan arī cietis no Sanantonio basketbolistu rokas. Bet, gadā, kad "Spurs" pēdējoreiz bija spiesti izslēgšanas mačus skatīties no mājām, to pašu darīja arī kāds 12 gadus vecs puisēns no Akronas vārdā Lebrons Džeimss.

4. "Mario Kart 64" piedzīvoja savu debiju

Viena no visu laiku populārākajām konsoļu videospēlēm neapšaubāmi ir "Mario Kart" spēļu sērija. Visticamāk, šī spēle ir paņēmusi daudzas draudzības un vēl vairāk konsoļu kontrolierus, bet 1997. gadā tā vēl bija tikai autiņos.

5. Maiks Taisons nokož Evandera Holifīlda ausi

1997. gadā norisinājās bēdīgi slavenais Maika Taisona un Evandera Holifilda boksa mačs, kurā Dzelzs Maiks sašutuma dēļ nokoda pretinieka ausi un saņēma diskvalifikāciju. Šī cīņa notika tik sen, ka Taisons paspēja izbaudīt 15 gadus ilgu "pensiju" un atkal ir nolēmis atgriezties ringā.

Video: Taisons pret Holifīldu 2

6. NASA kosmosa kuģis nolaidās uz Marsa

NASA kosmosa kuģa nolaišanās uz Marsa ir viens no nozīmīgākajiem mirkļiem kosmosa izpētes vēsturē. Varētu šķist, ka tas bija mūžību atpakaļ, bet arī "Spurs" izslēgšanas spēļu sērija bija pietiekami iespaidīga.

7. Maikla Džordana atšķirīgi vērtētā "Gripas spēle"

Vēl šobaltdien NBA fani lauž šķēpus par 1997. gada finālsērijas spēli, kurā Maikls Džordans bija acīmredzami fiziski nevesels. Paģiras? Saindēšanās ar picu? Gripa? Variantu netrūkst, bet nav šaubu, ka šis mačs bija viens no ikoniskākajiem mirkļiem Džordana karjerā. Kopš minētā fināla "Spurs" ne reizi nebija "playoff" mačus skatījušies no dīvāna. Līdz šai sezonai...

Domājams, ka nākamsezon "Spurs" atkal cīnīsies par vietu izslēgšanas spēlēs, jo, skatoties vismaz uz patreizējo situāciju, reāli argumenti varētu būt pat visām 15 Rietumu konferences vienībām. "Spurs" ilggadējam stūrmanim Gregam Popovičam tika uzdots jautājums, vai viņš Sanantonio klubu trenēs arī nākamgad, uz ko veterāns atbildēja sev ierastajā manierē - īsi un konkrēti: "Kāpēc, lai es to nedarītu?"

"Spurs" fani var būt droši, kamēr būs Popovičs, būs arī cīņa par vietu izslēgšanas mačos.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu