Miris Kazahstānas eksprezidenta mazdēls, kurš Lielbritānijā bija lūdzis politisko patvērumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Aisultan Jesus Rakhat

29 gadu vecumā Londonā miris Kazahstānas pirmā prezidenta Nursultana Nazarbajeva mazdēls Aisultans Nazarbajevs, kurš Lielbritānijā bija lūdzis patvērumu, vēsta ārvalstu mediji.

Dēla nāvi svētdien apstiprināja Dariga Nazarbajeva. "Mūsu ģimene ir satriekta par mīļotā Aisultana zaudējumu. Mēs lūdzam privātumu šajā ārkārtīgi grūtajā laikā," viņa rakstīja Nursultana Nazarbajeva fonda "Facebook" kontā.

Medijos izskanējušas ziņas, ka Aisultans Nazarbajevs mira no sirdslēkmes.

Aisultans Nazarbajevs 2017. gadā atzina, ka cīnās ar atkarību no narkotikām. Lielbritānijā viņam bija saķeršanās ar likumu.

Jaunais vīrietis savulaik bija Kazahstānas nacionālās futbola federācijas viceprezidents, taču pēdējos gados ziņu virsrakstos biežāk nokļuva saistībā ar Kazahstānas valdības un savas ietekmīgās ģimenes kritizēšanu.

2019. gada oktobrī Lielbritānijas tiesa Aisultanam Nazarbajevam par uzbrukumu britu policistam piesprieda nosacītu sodu.

Šī gada februārī viņš lūdza politisko patvērumu Lielbritānijā.

Aisultans Nazarbajevs bija Darigas Nazarbajevas un viņas bijušā vīra Rahata Alijeva otrais dēls. Alijevs 2015. gadā nomira Austrijas cietumā laikā, kad pret viņu notika izmeklēšana slepkavības lietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu