Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Bez lubrikanta nekur! Kas ir sagaidāms senioru mīlas dzīvē?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Tas, ka cilvēka mīlas dzīvei kādā konkrētā mirklī pienāk trekns punkts, ir mīts - daļa senioru ne tikai bauda aktīvu gultas dzīvi, bet arī piedalās erotisko filmu filmēšanā! Par to, ar ko ir jārēķinās, lai baudītu kaisli arī otrajā dzīves pusē, vēsta "Cosmopolitan".

Sāksim ar labu ziņu - sekss vecumdienās ir! Iespējams (gandrīz pavisam noteikti), tu un tavs partneris pārskatīsiet pret to attieksmi un sekss kļūs jūtīgāks un intīmāks. Tomēr ar tavu un partnera ķermeni notiks zināmas izmaiņas, tā ka jums nāksies pielāgoties.

Jebkurš motors ir jāieeļļo

Lubrikants ir vienkārši nepieciešams, ja vēlies, lai sekss būtu patīkams. Estrogēna samazināšanās pēc menopauzes parasti noved pie vagīnas sausuma. Pat tad, kad esi uzbudināta, mitruma ir krietni mazāk, nekā tas ir jaunībā.

Tas pats estrogēns nodrošina ģenitāliju ādai elastību, bet tā zaudēšana nozīmē šīs elastības zudumu, jo sievietes vagīna vairs nav tik spēcīga un muskuļi atslābst. Par laimi, šobrīd ir pieejams liels lubrikantu klāsts, tā ka vecumdienās tava seksuālā dzīvē, iespējams, nebūs tik apbēdinoša, kā tu domā.

Par lielo "O"

Lūk, arī otrs jaunums: tu varēsi sajust orgasmu, jo šo sajūtu sieviete var saglabāt līdz pat sirmam vecumam, bet, visticamāk, tas notiks lēnāk kā šobrīd - vairāku iemeslu dēļ: medikamenti, nepārliecinātība par sevi, hormonālās izmaiņas...

Sievietēm vajag vairāk laika, lai uzbudinātos un saglabātu uzbudinātību, turklāt dažkārt ir nepieciešama intensīvāka un ilgstošāka stimulācija. Pats orgasms nav tik vētrains, tas ir tādēļ, ka, kā jau minēts, muskuļi ar vecumu atslābst. Tomēr muskuļus var stiprināt ar vingrinājumiem, turklāt tie palīdzēs arī cīnīties pret urīna nesaturēšanu. 

Ne tikai "tradiconālais" sekss

Tradicionālais vaginālais sekss var sagādāt daudz mazāk baudas kā tev, tā partnerim. Apmēram 44% vīriešu vecumā no 65 līdz 85 gadiem sajūt problēmas ar erekciju. Tā kļūst ne tikai par fizisku, bet arī par emocionālu problēmu. Ar erekcijas zudumu zūd arī pašpārliecinātība.

Vairums padzīvojušu vīriešu cieš ne tikai no erektilās disfunkcijas, bet arī no erektilās neapmierinātības, un īpaši tas attiecas uz smēķētājiem un diabēta slimniekiem. Tas nozīmē, pašā erekcijas mehānismā pēc 50 gadu vecuma notiek izmaiņas. Vīrieša loceklis nevar kļūt ciets tikai no fantāzijām, ir nepieciešama tieša iedarbība. Diemžēl ir tā, ka pat nelieli faktori, kas novērš uzmanību, var nosist noskaņojumu.

Tā vai citādi, bet, kad vīrieši noveco, viņu erekcija atslābst, jo asinsrite vairs nav tik intensīva, bet vīriešu testosterona līmenis krītas. Savukārt tev locekļa iekļūšana makstī var nebūt tik patīkama elastības trūkuma dēļ. Labā ziņa: eksistē alternatīvas vaginālajam seksam.

Nāksies apsvērt pozu maiņu

Atzīsim faktu, ka izmaiņas ģenitāliju apvidū nav vienīgās, kas tevi sagaida.

Iespējams, sāpes locītavās vai mugurā traucēs nodarboties ar seksu pozās, kas pašlaik šķiet ērtas.

Iespējams, ka būs krietni grūtāk tupēt uz ceļiem, savukārt misionāra poza būs sarežģīta tavam partnerim.

Noslēgumā jāsaka - lai arī mūsu ķermeņi un domas ar vecumu mainīsies, nevajag koncentrēties tikai uz slikto. Ja arī nāksies pārkārtoties, tas nav pasaules gals, un tev ir visas iespējas nodzīvot laimīgu un seksuāli piepildītu dzīvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu