Kad drafta bumbiņas tevi nemīl - Porziņģa bijušo komandu "Knicks" piemeklējusi kārtējā neveiksme

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ņujorkas "Knicks" fani
Ņujorkas "Knicks" fani Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī norisinājās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ikgadējā jauno spēlētāju drafta loterija. Pie pirmās izvēles šogad tika Minesotas "Timberwolves", savukārt Ņujorkas "Knicks" līdzīgi kā Atlantas "Hawks" un Klīvlendas "Cavaliers" noslīdēja zemāk nekā paredzēts.

Ikgadējā drafta loterijā komandu iespēja tikt pie pirmās izvēles tiek aprēķināta pēc to snieguma aizvadītajā regulārajā sezonā - jo zemāk turnīra tabulā konkrētā vienība finišēja, jo lielākas iespējas tikt pie pirmās drafta izvēles.

Tiesa, kopš aizvadītā gada regulārā turnīra trim sliktākajām vienībām ir identiskas iespējas tikt pie pirmās drafta izvēles. Jāatzīmē, ka izlozētas tiek tikai pirmās četras drafta izvēles, un tālāk komandas tiek sarindotas precīzi pēc snieguma aizvadītajā sezonā - jo sliktāka vieta turnīra tabulā, jo augstāka vieta draftā.

"Timberwolves" bija starp aizvadītās komandas trim sliktākajām komandām, tāpat kā otrās drafta izvēles īpašniece Goldensteitas "Warriors". Savukārt lielu neveiksmi piedzīvoja Klīvlendas "Cavaliers", kas bija otra sliktākā vienība NBA, bet tika vien pie piektās izvēles.

Lūk arī pilnie loterijas rezultāti:

Bet šeit, izredzes tikt pie pirmās izvēles:

Kā var redzēt, ievērojami augstāk uzlekušas Čikāgas "Bulls" (4. izvēle) un, jo īpaši Šarlotas "Hornets" (3. izvēle). Kas nozīmē, ka tādas komandas kā "Knicks", "Hawks", "Cavaliers" un "Pistons" noslīdēja zemāk.

Īpaši var izcelt "Knicks" neveiksmi, jo pirms drafta loterijas Ņujorkas allaž ambiciozā fanu bāze cerēja tikt vismaz pie top trīs izvēles, lai gan viņu drafta izredzes rādīja, ka ņujorkieši tiks vien pie sestās izvēles.

Par "Knicks" fanu bāzi pirms loterijas atļāvās pajokot pat vadošais sporta medijs ESPN.

New York Knicks fans preparing for the NBA draft lottery:

Posted by NBA on ESPN on Thursday, August 20, 2020

Jāatzīmē, ka šis drafts ekspertu acīs netiek vērtēts kā spēcīgs. Vairumā gadu NBA jauno spēlētāju draftā ir teju vienbalsīgs pirmais numurs. Šogad tādas skaidrības nav, pie tam korekcijas noteikti ieviesīs arī Covid-19 izraisītais pārtraukums koledžu basketbolā. Kā viens no kandidātiem uz pirmās drafta izvēles pozīciju tiek minēts skandalozais Lamelo Bols, kurš savus spēkus izmēģināja arī Lietuvā.

Pati drafta ceremonija norisināsies 16. oktobrī.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu