FOTO ⟩ Kā dēlus skolai sagatavo modes māksliniece Dace Krieviņa-Bahmane?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Augusts ir intensīvs mēnesis teju katrā ģimenē, kurā ir skolas vecuma bērni. Lai arī cik aizraujošs būtu kārtējā mācību gada "šopings", tomēr nepieciešamo preču sagāde vecākiem var prasīt milzu raizes, īpaši brīžos, kad vecāku un bērnu viedokļi atšķiras. Iepirkšanās centrs internetā 220.lv un modes māksliniece Dace Krieviņa-Bahmane skaidro, kā un vai šogad mainījušies pircēju paradumi, gatavojoties skolai, un, kā neapjukt jaunas mugursomas un apģērba izvēlē.

Ģimenē, kurā ir divi bērni, iepirkšanās pirms jaunā mācību gada ir neatņemama sastāvdaļa. Daces Krieviņas-Bahmanes dēli Markus un Emīls tai pieiet ļoti nopietni - abi vadās ne tikai pēc savas stila izjūtas, bet arī vēlmju saraksta.

Modes eksperte atklāj: "Kamēr jaunākais dēls ir iecienījis multfilmu tēlus un krāsainas apdrukas, vecākais dēls dod priekšroku ielu stilam un savā izvēlē ir daudz pārliecinātāks un uzstājīgāks. Mans kā mammas uzdevums ir viņiem šo procesu atvieglot un, ņemot vērā daudzveidīgo sortimentu, sniegt arī savus ieteikumus, lai, atgriežoties skolas solā, viņi justos lieliski - soma būtu gan stilīga, gan arī praktiska!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dace Krievina-Bahmane (@dacebahmane) on

Krāsaino apdruku paslēpšana

Katra bērna iztēle un gaume atšķiras, tomēr visus bērnus vieno viena kopīga iezīme - krāsas un dzīvesprieks. Bieži vien tas izpaužas bērna apģērbā, tomēr, lai neradītu pārbagātības sajūtu, D. Krieviņa- Bahmane iesaka rast kompromisu un krāsaino apdruku jeb printu veltīt tikai sev, nevis citiem.

Stāsta D. Krieviņa - Bahmane: "Es personīgi izvēlos viena toņu apģērbu, tomēr esmu arī par to, lai bērnam netiktu atņemts prieks par krāsaino dzīvnieciņu un printu valkāšanu. Mans ieteikums ir rast kompromisu. Viens no veidiem ir izvēlēties apģērbu, kurā prints ir paslēpts, piemēram, oderē. Spilgts piemērs ir jakas, cepures, kurus novelkot krāsainā apdruka ir uzreiz pamanāma, bet brīdī, kad bērnam tā ir mugurā, nevienam citam nav redzama.

Tas ir tāds mazs knifiņš, kas bērnam rada sajūsmu, bet neizskatās bezgaumīgi.

Vēl viens ieteikums, lai valkājot radītu jautrības un prieka sajūtu, ir krāsainas zeķes un citi nelieli aksesuāri, kas kopējo skatu neradīs pārāk uzbāzīgu, bet tajā pašā laikā ļaus bērnam izpausties, saglabājot savu stilu."

Mugursomas lietošana dažādos vecumos

Mugursomas valkāšana dažādām vecuma grupām ir ļoti atšķirīga. Kamēr jaunieši ir iecienījuši somas mainīt katru sezonu, jaunāko klašu skolēniem un to vecākiem svarīgāka ir somas kvalitāte.

"Vecākiem ir svarīgi, lai mazais skolnieks justos ērti un skolas soma nesagādātu veselības problēmas, tāpēc viens no svarīgākajiem kritērijiem ir somas svars - lai tas būtu pēc iespējas mazāks. Somai ir jābūt ietilpīgai, bet ērtai. Protams, mazākiem bērniem iecienītas ir krāsainās mugursomas ar dažādiem dzīvniekiem un multfilmu varoņiem, bet gribētos atgādināt, ka, pērkot somu ilgtermiņa lietošanai, šāds raksts varētu jau pēc gada mainīt bērna nostāju.

Tāpēc iesaku vispirms piedāvāt izvēlēties neuzbāzīgu, iespējam, pat vienkrāsainu mugursomu, lai tās lietošana nebeigtos jau pirmajā sezonā. Savukārt jaunieši 14 līdz 16 gadu vecumā seko līdzi modes tendencēm un viņiem svarīgi ir izskatīties stilīgi, tāpēc somas iegāde ir pieļaujama katrā sezonā," norāda Dace Krieviņa-Bahmane.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu