Levitam pēc atgriešanās no nākamnedēļ paredzētās vizītes Vācijā nebūs jāievēro pašizolācija (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ieva Leiniša/LETA

Uz Valsts prezidentu Egilu Levitu kā diplomātiskās pases turētāju neattiecas prasība ievērot pašizolāciju pēc atgriešanās no nākamnedēļ paredzētās vizītes Vācijā.

To aģentūrai LETA apstiprināja Levita padomniece Aiva Rozenberga, atsaucoties uz Ministru kabineta noteikumiem. Vienlaikus viņa norādīja, ka, ja Valsts prezidenta nākamās nedēļas darba kārtības plānos notiks izmaiņas, tad par tām Valsts prezidenta kanceleja informēs nedēļas sākumā.

Vizīte uz Vāciju tika izziņota ceturtdien, savukārt Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati par jauno valstu sarakstu, pēc kuru apmeklēšanas jāievēro pašizolācija, tapa zināmi tikai šodien, skaidroja Rozenberga. Valsts prezidents turpinās jau līdzšinējo pieeju ievērot piesardzību, norādīja Levita padomniece.

Paredzēts, ka Levitam vizītē līdzi dotos tikai dažas personas.

Valsts prezidentam 27.augustā un 28.augustā paredzēta darba vizīte Vācijā, kuras laikā plānota tikšanās ar Vācijas prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru, lai apspriestu situāciju Baltkrievijā, Latvijas-Vācijas attiecības un citus aktuālos jautājumus. Tāpat paredzēta Levita dalība arī citos darba pasākumos.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai pašizolācijas prasības neattiecas arī uz Latvijas Republikas diplomātiskās pases turētājiem un viņus pavadošo tehnisko personālu, veicot oficiālās funkcijas.

Kā ziņots, no 22.augusta divu nedēļu pašizolācija Latvijā turpmāk būs jāievēro arī pēc iebraukšanas valstī no Vācijas un Lihtenšteinas, liecina SPKC izplatītā informācija.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu