Lietuvā ar Covid-19 inficējies vēl 41 cilvēks, Igaunijā - septiņi (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki lidostā. Ilustratīvs attēls
Cilvēki lidostā. Ilustratīvs attēls Foto: BORJA SUAREZ / REUTERS

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 41 cilvēkam, Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar Covid-19 atklāta septiņiem cilvēkiem, svētdien, 23. augustā, paziņojuši valstu veselības departamenti.

Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 2635 cilvēkiem.

No 41 jaunatklātā gadījuma deviņos gadījumos inficēšanās notikusi ārzemēs. 25 gadījumi saistīti ar zināmiem perēkļiem Kauņā - trīs uzņēmumu darbinieku vidū un skaistumkopšanas salonā, kā arī Viļņā - viena uzņēmuma darbinieku vidū un korī. Trīs gadījumos inficēšanās notikusi, kontaktējoties ar inficētiem ģimenes locekļiem. Četros gadījumos pagaidām nav zināms, kur notikusi inficēšanās.

1766 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Pagājušajā diennaktī veiktas 2443 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 607 132 analīzes.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 84 cilvēki, bet vēl 15 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

Apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2272. 

No jaunatklātajiem septiņiem gadījumiem pieci ir saistīti ar diviem perēkļiem Austrumviru apriņķī - degslānekļa šahtā "Estonia" un Jehvi bārā "Kelder". Turklāt abi šie gadījumi ir saistīti, jo šahtas darbinieki apmeklējuši bāru. Vēl vienā gadījumā Tartu apriņķī inficēšanās notikusi, kontaktējoties ar kādu iepriekš inficētu personu, kas ir identificēta, bet vēl vienā gadījumā Tallinā nav skaidrs, kur notikusi inficēšanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 63 cilvēki.

Igaunijā kopumā veikti 140 666 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Sestdien veikta 461 analīze.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu