BKUS steidzamos gadījumos pacienti varēs ātrāk saņemt bērnu psihiatra pakalpojumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) no 1.septembra uz ambulatoro konsultāciju pie bērnu psihiatra varēs pierakstīties tikai ar ģimenes ārsta vai ārsta-speciālista izsniegtu pamatotu e-nosūtījumu, kas satur informāciju par to, kādēļ pacientam nepieciešama šī konsultācija, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Una Grenevica.

BKUS Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītājs Ņikita Bezborodovs skaidro, ka e-nosūtījums nepieciešams, lai būtu iespēja veikt gaidītāju rindas izvērtēšanu. Tādējādi pacienti, kuriem bērnu psihiatra konsultācija ir nepieciešama steidzamāk, to varētu saņemt ātrāk.

E-nosūtījumā jāiekļauj konsultācijas nepieciešamības pamatojums, detalizēti aprakstītas pašreizējās sūdzības, kā arī iepriekš veikto izmeklējumu un terapiju apraksti. Tie e-nosūtījumi, kuri nesaturēs nekādu informāciju par bērnu psihiatra konsultācijas nepieciešamību, netiks pieņemti, un par to tiks informēts pacienta likumiskais pārstāvis vai pacients, aicinot sazināties ar ārstu, lai papildinātu e-nosūtījumu ar iztrūkstošo informāciju.

Savukārt tie e-nosūtījumi, kuros iekļautā informācija nebūs pietiekama, lai noteiktu steidzamības pakāpi, tiks pieņemti, tomēr jāņem vērā, ka pacientiem uz konsultāciju var nākties gaidīt ilgāk, norādīja Grenevica.

Slimnīcā norāda, ka e-nosūtījums ir nepieciešams pirmreizējiem pacientiem, kā arī pacientiem ar pārejošiem psihiskiem traucējumiem, kuri iepriekš konsultēti, bet nav bijuši pie psihiatra ilgāk nekā vienu gadu.

E-nosūtījums nav nepieciešams - hroniskiem pacientiem un pacientiem ar pārejošiem psihiskiem traucējumiem vienā ārstniecības epizodē vai viena gada laikā kopš iepriekšējās konsultācijas.

Visi pacienti, kuri pašlaik jau atrodas gaidīšanas rindā pie bērnu psihiatra, tiks pieņemti rindas kārtībā kā iepriekš, jauns nosūtījums nav nepieciešams.

Bērnu slimnīcā ik gadus vairāk nekā 30 000 pacientu stacionārā un vairāk nekā 160 000 ambulatori saņem ārstniecības un aprūpes pakalpojumus. Slimnīca nodrošina valsts apmaksātu ārstniecības pakalpojumu sniegšanu bērniem ambulatori un stacionārā neatliekamās, steidzamās un plānveida palīdzības apjomā, piedāvājot arī maksas pakalpojumus.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu