Kāpēc zem acīm parādās tumši loki un kā no tiem atbrīvoties?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Tumši loki zem acīm var liecināt par dažādām medicīniskas dabas problēmām, kas jāārstē. Uzzini iemeslus, kāpēc rodas šie tumšie "maisiņi", vēsta portāls "Bigmir".

Iedzimtība.

Fakts ir tāds, ka cilvēkiem ar šo problēmu ģenētisku iemeslu dēļ zem apakšējā plakstiņa āda var būt vairāk pigmentēta. Gadās, ka tumši apļi zem acīm rodas venozā tīkla anatomiski tuvās atrašanās vietas dēļ uz ādas virsmas. Papildu lomu var spēlēt dabiski plānas ādas klātbūtne. Dažreiz āda kļūst plāna ar vecumu vai svara zaudēšanas rezultātā, jo zemādas tauki kļūst plānāki.

Hroniska noguruma sindroms

Pastāvīgs miega trūkums, biežs darbs pie datora un atkarība no mobilā tālruņa noved pie hipoksijas, traucēta mikrocirkulācijas audos, tādējādi rodas tumšie loki.

Ķermeņa alerģiskas un infekciozas reakcijas, deguna nosprostojums.

Ar iesnām tiek traucēta deguna elpošana, kā dēļ vēnas paplašinās un stiprāk sāk būt redzamas caur apakšējā plakstiņa plāno ādu. Tas rada iespaidu par tumšiem vai pelēkiem lokiem zem acīm.

Anēmija, hroniskas sirds slimības, nieru slimības.

Risinot šo problēmu, vislabākais ir izmantot mājas aprūpi vai profesionālo kosmetoloģiju. Šīs problēmas risinājumam krēmi, serumi un plāksteri ir īslaicīga iedarbība. Kosmetoloģijā, lai koriģētu tumšos lokus zem acīm, visbiežāk tiek izmantotas šādas procedūras: biorevitalizācija, mezoterapija, mikroapstrādes terapija, limfodrenāžas masāža

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu